Quantcast

Dėl prekybos poveikiu nuteistas buvęs ministras siekia išteisinimo

Dėl prekybos poveikiu nuteistas buvęs Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės patarėjas eksministras Gintaras Jonas Furmanavičius siekia išteisinimo.

Nuteistojo advokatas Stanislovas Liutkevičius BNS sakė, kad jo ginamasis mano, jog nepadarė nusikalstamos veikos, todėl prašo būti pilnai išteisintas.

Anot jo, išteisinimo prašo ir kitas bylos nuteistasis – kaltu dėl prekybos poveikio byloje pripažintas teisininkas Sigitas Živoltas.

Skundus nagrinės Lietuvos apeliacinis teismas.

Šių metų lapkritį Vilniaus apygardos teismas G. J. Furmanavičiui skyrė trejų metų laisvės atėmimo bausmę ją atidedant dvejiems metams, S. Živoltui – ketverių metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant trejiems metams.

Bylos duomenimis, G. J. Furmanavičius susitarė priimti 20 tūkst. eurų iš S. Živolto, žadėdamas paveikti tarnybos darbuotojus leisti Vilniuje suformuoti žemės sklypą, valstybės žemę prijungiant prie įmonės sklypo.

Teismui perduotoje medžiagoje teigiama, jog iš savivaldybės valdomos įmonės „Start Vilnius“ atstovų iš viso reikalauta 100 tūkst. eurų kyšio už tai, kad Vilniuje, Subačiaus gatvėje, būtų leista suformuoti žemės sklypą.

2015 metų rudenį G. J. Furmanavičius viename Vilniaus restorane susitiko su S. Živoltu ir susitarė priimti pusę kyšio – 10 tūkst. eurų. Likusi pinigų dalis turėjo būti paimta priėmus sprendimą.

S. Živoltas, teisėsaugos teigimu, siekė gauti 80 tūkst. eurų kyšį.

Darbo partijos atstovą, buvusį vidaus reikalų ministrą G. J. Furmanavičių  patarėju pasirinko ir NŽT įdarbino buvusi tarnybos vadovė Daiva Gineikaitė. Ji pati iš pareigų pasitraukė paaiškėjus, kad vairavo neblaivi ir bandė tai nuslėpti.

G. J. Furmanavičius ėjo vidaus reikalų ministro pareigas socialdemokrato Algirdo Brazausko vadovautoje Vyriausybėje 2004-2006 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Veronika

Veronika portretas
Pavelavau perskaityti.Ir uz tai tik laikinos bausmes?Valtybes tarnautojas parduoda valstybes zemes kaip savo?Atsiprasau,tuos kurie priima tokias nuobaudas ,reikia juos talpinti su ta "gerasirdiskuma"Kiek paemete judosiai?

Kis

Kis portretas
Nepatinka?O aferomis uzsiimti patiko?Patiko,tad ir pirmyn.

Buržuazinis nacionalistas

Buržuazinis nacionalistas portretas
Kada Lietuvoje pasibaigs tas 30 metu besitesiantis "bordelis"?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių