Quantcast

Buvusiam Vilniaus vicemerui korupcijos šleifo nusimesti nepavyko

  • Teksto dydis:

Antradienį Lietuvos Aukščiausiasis Teismas atmetė buvusio Vilniaus vicemero Romo Adomavičiaus, nuteisto už prekybą poveikiu, kasacinį skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo nuosprendį, kuriuo R. Adomavičius buvo pripažintas kaltu ir jam paskirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui.

Kaip pranešė prokuratūra ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), teismas pripažino tinkamais šių institucijų pareigūnų surinktus įrodymus, kad buvęs vicemeras, būdamas Vilniaus miesto savivaldybei priklausančios bendrovės „Vilniaus vandenys“ stebėtojų tarybos nariu, nuo 2012 metų birželio iki rugsėjo 27 dienos, savo naudai tiesiogiai susitarė su bendrovės „Utenos melioracija“ interesus neoficialiai atstovaujančiu buvusiu „Vilniaus vandenų“ vadovu Darimi Norkumi priimti ir priėmė iš pastarojo 40 tūkst. litų dydžio kyšį (per 11 tūkst. eurų).

Tyrimo duomenimis, R. Adomavičius pažadėjo paveikti „Vilniaus vandenis“, kad „Utenos melioracija“ būtų pripažinta laimėtoja „Vilniaus vandenų“ vykdomame viešajame pirkime.

2015 metų birželio 12 dieną Vilniaus apygardos teismo paskelbtu nuosprendžiu buvęs socialdemokratas R. Adomavičius buvo pripažintas kaltu korupcijos byloje. Nuteistasis tokį teismo priimtą nuosprendį apskundė apeliacine tvarka, tačiau Lietuvos apeliacinis teismas, išnagrinėjęs skundą, 2016 metų gruodžio 22 d. nutartimi jį atmetė ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo priimtą nuosprendį.

Įsiteisėjusį apkaltinamąjį nuosprendį buvęs sostinės vicemeras apskundė kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Šio teismo sprendimas yra galutinis ir neskundžiamas.

Tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai, ikiteisminį tyrimą atliko STT Vilniaus valdybos pareigūnai. Valstybinį kaltinimą apeliacinės ir kasacinės instancijų teismuose palaikė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda portretas
acha, o šis atvejis su partija aišku nesusijęs, čia tas ožys siekė asmeninės naudos... juokas neima išmūsų moralinių nuostatų...

algis

algis portretas
Tarybiniais laikais toks seniai butu pasodintas

Oskaras iš Biržų

Oskaras iš Biržų portretas
O kodėl korupcininkai, vos prikliuvę arba gulasi į ligoninę, arba kreipiasi į teismą ? Žino - pinigėliai pagelbės. Žinoma, ne visada - yra ir garbingų, dorų, vertų Lietuvos vardo.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių