Quantcast

Buvusią „Impuls“ sporto klubo direktorę teismas išteisino dėl vaiko žūties

Vilniaus apygardos teismas dėl berniuko nuskendimo baseine pirmadienį visiškai išteisino buvusią sostinės sporto klubo „Impuls“ direktorę Neringą Budrytę.

Anksčiau moteris buvo pripažinta kalta dėl neatsargaus gyvybės atėmimo pažeidžiant nustatytas specialiąsias elgesio saugumo taisykles ir tarnybos pareigų neatlikimo.

„Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi ir įvertinusi skundo argumentus, taip pat apklaustų liudytojų apeliaciniame teisme parodymus, padarė išvadą, kad nepasitvirtino N. Budrytei inkriminuoti kaltinimai“, – per posėdį sakė teisėjas Arūnas Bartkus.

„Nėra pagrindo konstatuoti, kad ji pažeidė specialias saugumo taisykles ir nulėmė žūtį. N. Budrytė tinkamai veikė, tinkamai atliko savo pareigas, ne N. Budrytės veiksmai buvo vaiko žūties priežastis“, – paskelbė jis.

Pasak teisėjo, anksčiau priimtas Vilniaus apylinkės teismo nuosprendis, kuriuo buvusi sporto klubo direktorė buvo pripažinta kalta, yra neteisėtas ir nepagrįstas. Išteisinamajame nuosprendyje konstatuojama, kad N. Budrytė nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

Nėra pagrindo konstatuoti, kad ji pažeidė specialias saugumo taisykles ir nulėmė žūtį.

Apeliacinės instancijos teismas bylą peržiūrėjo po N. Budrytės advokato skundo.

Po Vilniaus apygardos teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo, tačiau per tris mėnesius dar gali būti skundžiamas Aukščiausiajam Teismui.

Pernai gruodį Vilniaus miesto apylinkės teismo nuosprendžiu moteriai buvo skirta trejų metų laisvės atėmimo bausmė jos vykdymą atidedant tokiam pačiam laikotarpiui, skirta daugiau nei 900 eurų įmoka į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas 2017 metų rugsėjį, kai Vilniuje, Kareivių gatvėje, esančiame sporto klube „Impuls“ po pirmosios plaukimo treniruotės nuskendo septynerių berniukas.

Prokuratūra N. Budrytę kaltino, kad pradėjusi neleisti tėvų, kurių vaikai treniruojasi, į baseino zoną, ji nenustatė, kas atsakingas už vaikų priežiūrą prieš treniruotę bei po jos.

Sudarydama jai pavaldžių darbuotojų darbo grafiką dieną, kai įvyko nelaimė, N. Budrytė vieną plaukimo instruktorę paskyrė budėti ir kaip baseino prižiūrėtoją, neatsižvelgdama į tai, kad ji negalės tinkamai stebėti baseino lankytojų bei užtikrinti jų saugumo tuo pačiu metu vesdama grupinę vaikų treniruotę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Wft?! Aisku kad direktore kalta. O kas kitas, jei ne direktore? Aisku, galima apkaltinti sveikatos ir saugumo darbuotoja, bet tokio garantuotai nera. Faktas islieka vienas, kad istaiga kalta.

Melas.

Melas. portretas
Melas, baisu melas. Vaikelio mama veržėsi stebėti , kaip vaikas jaučiasi pirmoje treniruotėje, o tie išgamos jos neleido!!! neleido net tada, kai visi kiti vaikai i. Mama būtų pastebėjusi, kad vaikelis nuskendo. Po šio siaubo įvykio situacija pasikeitė: dabar mažiukų nesimokančių plaukti tėvai privalo būti baseino zonoje Deja, BUDINTIEJI kaip nestebėjo baseino, taip ir nestebi. Tupi, užsikėlę nuogas kojas ir sukišę nosis į išmaniuosius
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių