Quantcast

Buvusi pataisos namų profesinės sąjungos pirmininkė nuteista dėl dokumentų klastojimo

Vilniaus apygardos teismas kalta dėl dokumentų klastojimo pripažino buvusią Vilniaus apskrities ikiteisminio tyrimo įstaigų profesinės sąjungos skyriaus pataisos namuose pirmininkę Iloną Jankunienę.

Ji pripažinta per rinkimus suklastojusi dokumentus šios pareigoms užimti.

Teismas penktadienį paskelbtu nuosprendžiu I. Jankunienei skyrė galutinę 6250 eurų dydžio baudą. Po šio teismo verdikto nuosprendis įsiteisėjo, tačiau dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Kaip skelbia prokuratūra, Vilniaus apygardos teismas šią baudžiamąją bylą išnagrinėjo apeliacine tvarka, pagal prokuroro skundą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas birželio 29 dieną I. Jankunienę buvo išteisinęs.

Ikiteisminis tyrimas dėl įtarto dokumentų klastojimo buvo pradėtas 2020 metų pradžioje Kalėjimų departamente gavus duomenų, kad per profsąjungos skyriaus pataisos namuose pirmininko rinkimus galėjo būti klastojami dokumentai, nes tų pačių asmenų parašai skirtinguose dokumentuose akivaizdžiai skyrėsi.

Bylos duomenimis, pataisos namų pareigūnė I. Jankunienė, turėdama tikslą užimti įsteigto profesinės sąjungos skyriaus pataisos namuose pirmininko pareigas, 2019 metų spalį organizavo skyriaus pataisos namuose narių balsavimą dėl šio skyriaus pirmininko ir jo pavaduotojo rinkimų.

Pareigūnai nustatė, kad I. Jankunienė suklastojo 13 šios profesinės sąjungos narių parašų, taip atimdama jiems teisę balsuoti asmeniškai bei išreikšti savo valią.

Klastotą dalyvių sąrašą, kaip būtiną dokumentą surašyti susirinkimo protokolą ir tokio protokolo priedą, I. Jankunienė perdavė susirinkimui pirmininkavusiam asmeniui, kuris protokole užfiksavo, kad balsų dauguma profesinės sąjungos skyriaus pirmininke išrinkta I. Jankunienė, o jis pats išrinktas pirmininko pavaduotoju.

Apeliacinės instancijos teismas nustatė, kad, naudojant suklastotus dokumentus, tapusi profsąjungos skyriaus pataisos namuose pirmininke, I. Jankunienė 2020 metų pradžioje organizavo profsąjungos skyriaus narių balsavimą dėl šio skyriaus atstovo į Profesinės sąjungos visuotinį delegatų suvažiavimą.

Jai suklastojus 31 profesinės sąjungos nario parašą dalyvių sąraše, vienas asmuo buvo išrinktas delegatu į Profesinės sąjungos visuotinį delegatų suvažiavimą. Tokiu būdu iš susirinkimo dalyvių buvo atimta teisė balsuoti asmeniškai bei išreikšti savo valią.

Per tyrimą taip pat paaiškėjo, kad kai kurie kaip liudytojai apklausti asmenys davė melagingus parodymus. 2020 metų pradžioje, teismas tris asmenis pripažino dėl to kaltais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
jau dabar tylek geriau pasirodei,pasireklamavai ir ding
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių