Quantcast

Buvęs pretendentas į prezidentus nuteistas dėl smurto prieš mediką ir pareigūnus

  • Teksto dydis:

Į prezidentus kandidatuoti siekęs, tačiau reikiamo parašų skaičiaus nesurinkęs Kazimieras Juraitis pripažintas kaltu dėl smurto prieš greitosios pagalbos mediką ir policijos pareigūnus.

Vilniaus miesto apylinkės teismas jam penktadienį skyrė laisvės apribojimą vieniems metams ir 2,4 tūkst. eurų baudą.

K. Juraitis įpareigotas būti namuose nuo 23 iki 6 val., pradėti dirbti arba registruotis Užimtumo tarnyboje bei nevartoti alkoholio ir kitų psichiką veikiančių medžiagų.

Bylos duomenimis, K. Juraitis 2017 metų birželį, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, į namus išsikvietė greitosios medicinos pagalbos darbuotojus. Atvykusius medikus jis ėmė įžeidinėti ir sudavė delnu skubios pagalbos specialistui į veidą.

Vėliau vyras spyrė policijos pareigūnui, sudaužė jo kišenėje buvusį mobilųjį telefoną.

Pristatytas į Vilniaus miesto pirmąjį policijos komisariatą, jis policijos pareigūnui bandė suduoti ranka ir griebė už kojos, pastarasis nukrito ant grindų.

Kaip BNS informavo Vilniaus apylinkės teismas, K. Juraitis neneigė galėjęs padaryti nusikaltimus, tačiau kaltės nepripažino.

„K. J. (...) kategoriškai tvirtino, kad kaltės dėl inkriminuotų nusikalstamų veikų nepripažįsta, teigdamas, jog dėl ilgalaikio alkoholio vartojimo jis nagrinėjamo įvykio dieną nesuprato savo veiksmų ar juos suprato iškreiptai ir negalėjo jų valdyti, t. y. kaltinamasis teismui teigė, jog jis jam inkriminuotų nusikalstamų veikų padarymo metu buvo nepakaltinamumo būsenoje“, – rašoma teismo pranešime.

Tačiau K. Juraičiui atlikta psichologinė ekspertizė, ji nustatė, jog jis galėjo suprasti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

Jo kaltę sunkinančia aplinkybe pripažinta tai, kad jis buvo neblaivus. Teismas taip pat atsižvelgė, jog vyras anksčiau neteistas, tačiau praeityje ne sykį buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn, nedirba, augina tris mažamečius vaikus, charakterizuojamas teigiamai.

K. Juraitis nebuvo registruotas kandidatu į prezidentus, nes nesurinko reikiamų 20 tūkst. rinkėjų parašų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Tai stai kokius "garbingus" zmones turim, tiesiog nuostabu, kokia valdzia, busima, tokia visuomene, " o jus vaikai taip darykit, kaip tevelis daro" nuostabu

jojo

jojo portretas
Vaje vaje nuteise stribu myletoja.

taip

taip portretas
sockonmafija susidoroja su kiekvienu doru pilieciu visais budais blokuodami komentarus ir per VRK /biorobotus/ neprileisdami prie rinkimu...
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių