Pereiti į pagrindinį turinį

Benamį nudūrusiam vilniečiui - 9 metai nelaisvės

2013-08-19 10:41 diena.lt inf.
27-erių metų vyrą teismas nubaudė 62 kartą
27-erių metų vyrą teismas nubaudė 62 kartą / Shutterstock nuotr.

Į namus benamį girtauti pasikvietusiam ir jį nudūrusiam 55 metų vilniečiui Viktorui Ilgevičiui Vilniaus apygardos teismas praėjusią savaitę skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Pasak teismo pranešimo, nustatyta, kad pernai spalio 23-iosios vakarą prie parduotuvės Užupyje jis su keliais nepažįstamais benamiais gurkšnojo alų. Vieną jų, nusipirkęs butelį degtinės, pasikvietė į nuomojamą butą Olandų gatvėje, vėliau pasiūlė pernakvoti. Naktį tarp vyrų kilus konfliktui ir jiems susigrūmus, V.Ilgevičius keliais peilio smūgiais benamį Č.P. nužudė.

Kaltinamajam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - jo kraujyje aptikta 1,63 promilės etilo alkoholio, o jo aukai - sunkus - 2,64 promilės.

Savo kaltę V.Ilgevičius pripažino iš dalies ir teigė, neva siekdamas nuplėšti nuo kaklo sidabrinę grandinėlę, benamis jį užpuolęs miegantį, smaugęs, net ketinęs užsimoti kirviu. Tuomet gindamasis vilnietis keliskart smogęs virtuviniu peiliu. V.Ilgevičius sakė buvęs boksininku, todėl jo reakcija - greita, o smūgis - labai stiprus.

Darbo biržoje registruotas vyras jau buvo teistas už smurtinį nusikaltimą, tačiau teistumas išnykęs. Prieš penkerius metus dėl nežymaus sveikatos sutrikdymo teismas jam buvo skyręs aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Nors ikiteisminio tyrimo metu bei teisme duotų V.Ilgevičiaus parodymų detalės gerokai skiriasi, teismas konstatavo, kad iš esmės kaltinamasis prisipažįsta peiliu sudavęs Č.P. smūgius į pilvą ir galvą, gyvybiškai svarbias kūno vietas.

"Atsižvelgdamas į smurtinių veiksmų pobūdį, jų intensyvumą, kiekį, teismas mano, jog įvykio metu nebuvo susidariusi būtinosios ginties situacija", - rašoma teisėjos Vitalijos Norkūnaitės paskelbtame nuosprendyje.

Teismas taip pat atmetė versiją, kad Č.P. buvo nužudytas dėl neatsargumo.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.