Quantcast

Bebrus sumedžiojusiam ir kaltę neigusiam brakonieriui teks paploninti piniginę

  • Teksto dydis:

Bendradarbiaudami su policija, aplinkosaugininkai išaiškino bebrus sumedžiojusį brakonierių, jam teks sumokėti baudą ir atlyginti gamtai padarytą žalą, pirmadienį pranešė Aplinkos apsaugos departamentas.

Praėjusią savaitę, pagal jau atliekamą ikiteisminį tyrimą, Trakų rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus pareigūnai asmens namuose ir ūkiniuose pastatuose ir pagalbinėse patalpose atliko teismo sankcionuotą kratą.

Per kratą šalia garažo pastebėti pakabinti du neišdirbti bebro kailiai su skerdienos likučiais ant odos. Policijos pareigūnai įtardami, kad bebrai galėjo būti sumedžioti nelegaliai, apie tai informavo Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos pareigūnus.

„Atvykus apklausėme įtariamąjį, pradžioje jis teigė, kad bebrus rado, vėliau, kad atidavė draugas medžiotojas, bet apžiūrint ūkinius pastatus, rasti du selektyviniai spąstai skirti gaudyti bebrus“, – sakė Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos vyr. specialistas Šarūnas Žulys.

Anot jo, toliau atliekant apklausą, pažeidėjas galiausiai prispaustas nenuginčijamų įkalčių pats prisipažino, kad du bebrus pagavo netoli namų esančioje pelkėje.

Brakonieriui gresia administracinė bauda už medžiojimą neturint teisės nuo 800 iki 1800 eurų. Taip pat teks atlyginti gyvūnijos ištekliams padarytą žalą, kuri siekia 767 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
kodel neatskleidzia medzioklio asmens? matomai is savos kgb hebros kokio genseko brudauskas tai sumokes ir vel tylu ramu -;;-;;-;;-
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių