Quantcast

Policija gavo grasinantį laišką: pranešta apie sprogmenis Seime, baltarusių opozicijos renginyje

  • Teksto dydis:

Policija antradienį gavo grasinantį laišką apie planuojamus padėti sprogmenis Seime, kitose institucijose, taip pat patalpose, kur vyksta Baltarusijos opozicijos renginys.

Anot pareigūnų, buvo įvestas planas „Skydas“.

„Apie 10.35 val. į vieną iš policijos elektroninių paštų gautas pranešimas apie planuojamus padėti sprogmenis įvairiose vietose, kur yra valstybinės institucijos. Nurodomi adresai Gedimino prospektas 53, Gedimino prospektas 22 ir 23, Saltoniškių 19, Šeškinės 35, adresai Konstitucijos prospekte, Gynėjų, Akmenų, Rotundos, Liauksmino, Vienuolio, Goštauto gatvėse“, – BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Pasak atstovės, 10.55 val. buvo įvestas planas „Skydas“, policijos ekipažai išsiųsti objektų apžiūrai.

„Kol kas pranešimai nepasitvirtino“, – sakė J. Samorokovskaja.

Policijai nurodytais adresais yra Seimas, JAV ambasada, Vaidilos teatras, greta kurio ir Specialiųjų tyrimų tarnybos būstinė, taip pat du viešbučiai, prekybos centras, Vilniaus mažasis teatras, verslo centras „Forum Palace“, Policijos departamentas, Vyriausioji rinkimų komisija, Migracijos departamentas.

Šeškinės g. 35 adresu veikia savaitraščio „Litovskij kurjer“ redakcija, o Gynėjų g. 16 yra „Delfi“ redakcija, turizmo informacijos centras „GO Vilnius“ bei kiti biurai.

Naujienų portalas „Delfi“ pranešė, kad apie sprogmenį pranešta ir patalpose, kur Vilniuje vyksta konferencija „Naujoji Baltarusija“. Iš pastato buvo evakuoti žmonės, organizatoriai teigia patyrę politinę provokaciją. J. Samorokovskajos teigimu, po patikrinimo žmonėms leista grįžti atgal į patalpas.

Šią konferenciją organizuoja Lietuvoje politinę veiklą vykdanti Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nesvarbu

Nesvarbu portretas
Ko jus plakate liezuviais imkites darbu bent nauda siokia tokia bus

Landsberg

Landsberg portretas
Landsberg

Lina

Lina portretas
Aš nežinau ar mes ilgai atlaikysim šitus Feikus kiek jie gali mus gasdinti?
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių