Quantcast

Atversta byla dėl prie taboro nužudytos jaunos merginos

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį pradėjo nagrinėti prie taboro įvykdytų žiaurių nusikaltimų bylą.

Įtarimai dėl itin sunkių nusikaltimų pareikšti sostinės pakraštyje esančio ir kvaišalų prekyviete pagarsėjusio čigonų taboro gyventojui Artūrui Rynkevičiui.

Jo aukomis tapo dvi jaunos merginos, viena iš jų buvo žiauriai nužudyta.

Teismas nusprendė bylą nagrinėti uždaruose posėdžiuose. Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras Liutauras Rudzevičius sakė, kad byla susijusi su asmenų seksualinės laisvės apsisprendimu, todėl posėdis turi būti ne viešas, gali būti paskelbi dviejų nukentėjusiųjų duomenys.

Gyva likusi nukentėjusioji į posėdį neatvyko, teismas išsiaiškino, kad ji gydosi Estijoje. Prokuroras L.Rudzevičius teismui sakė, kad galima nagrinėti bylą, nors ir antra nukentėjusioji nedalyvauja - jis, kaip valstybės kaltintojas, užtikrins nukentėjusios teises jai nesant. Be to, į posėdį buvo atvykęs jos brolis.

Į posėdį liudytoju buvo iškviestas greitosios medikas. Jis BNS sakė, kad merginą prie taboro rado jau negyvą, ji buvo visa kruvina, įvykio vietoje jau buvo policija. Medikas sakė, kad dažnai sulaukiama iškvietimų į taboro apylinkes.

Kaltinamojo A.Rynkevičiaus advokatas sakė, kad jo ginamasis duos parodymus tik tada, kai bus apklausti visi liudytojai. Kadangi nusikaltimus vaikinas įvykdė būdamas nepilnametis, griežčiausia jam gresianti bausmė - laisvės atėmimas iki dešimties metų.

Jaunuolis kaltinamas bejėgiškos būklės 21 metų merginos nužudymu, seksualiniu prievartavimu ir išžaginimu. A.Rynkevičiui yra pareikšti įtarimai dėl dar vienos merginos seksualinio prievartavimo ir išžaginimo. Ši nukentėjusioji ir neatvyko į posėdį.

A.Rynkevičius pripažįsta, kad ne vienerius metus vartojo kvaišalus. Jaunuolis šiuo metu atlieka bausmę Pravieniškių pataisos namuose už vagystes ir plėšimus. Į posėdį jį atvežė ginkluoti pareigūnai. Į salę vedamas kaltinamasis elgėsi agresyviai, keikė žurnalistus ir slėpė savo veidą.

"Bendromis policijos pareigūnų bei medicinos specialistų pastangomis buvo nustatyta, kad 2011-2012 metų laikotarpyje Vilniaus miesto gyventojas, panaudojęs fizinį smurtą išprievartavo dvi merginas bei, siekdamas nuslėpti nusikaltimą, vieną iš jų itin žiauriai nužudė", - yra sakęs tyrimui vadovavęs ir jį organizavęs prokuroras L. Rudzevičius.

Baudžiamojoje byloje taip pat surinkta duomenų, kad šis nužudymas įvykdytas greta romų taboro esančiame miško masyve, sudavus ne mažiau kaip 80 smūgių, bejėgiškoje būsenoje atsidūrusi mergina buvo pasmaugta. 

Nukentėjusieji baudžiamojoje byloje pareiškė daugiau kaip 500 tūkst. litų civilinį ieškinį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lita

lita portretas
visai nesvarbu ar tas urodas yra cigonas ar ramas - atiduot toki isgama alkaniem sunim o sert dykai ir leist miegot svarioje patalyneje jam per didele prabanga
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių