Quantcast

Aptikti kontrabandines cigaretes ir pilstuką padėjo Aras

  • Teksto dydis:

Vilniaus policija skalbimo mašinoje aptiko paslėptą pilstuką.

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai vykdo prevencines priemones kovai su neteisėta akcizais apmokestinamų prekių apyvarta.

Pasitelkę į pagalbą tarnybinį šunį Arą, nuo ankstyvo sekmadienio ryto komisariato pareigūnai tikrino gautą informaciją dėl prižiūrimoje teritorijoje platinamų kontrabandinių cigarečių ir pilstuko.

Policija teigia, kad priemonė buvo itin efektyvi ir sėkminga. Policijos turima informacija pasitvirtino ‒ Šviesos gatvėje Grigiškėse, Subačiaus gatvėje, Gerosios Vilties gatvėse, Savanorių prospekte bei Liudvinavo gatvėje rasta ir paimta 2602 pakeliai kontrabandinių cigarečių ir 8 litrai pilstuko. Viena gyventoja pilstuką slėpė skalbimo mašinoje.

Neteisėtas prekes slėpę gyventojai patys geranoriškai parodė slaptavietes. Liudvinavo gatvės gyventojos namuose buvo aptikta net 1110 pakelių kontrabandinių cigarečių.

Pradėtos administracinės bylos teisenos dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką ir neteisėto stiprių alkoholinių gėrimų, raugo, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo, įgijimo, laikymo, gabenimo, pranešė policija.

Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai, pasitelkę tarnybinius šunis, teigia toliau vykdysiantys tokio pobūdžio prevencines priemones, kuriomis siekiama pažaboti daromą žalą šalies ekonomikai, visuomenės sveikatai bei dorovei.

Analogiškos priemonės buvo vykdomos ir Šalčininkų rajono teritorijoje. Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai tikrino asmenis, vykdančius neteisėtą veiką.

Pabarės seniūnijoje, Pabarės kaime, nelegaliame prekybos taške buvo paimta 1109 pakeliai kontrabandinių cigarečių, Pulstakų kaime ‒ 784 pakeliai cigarečių bei 48 litrai galbūt falsifikuoto alkoholio.

Pradėtos administracinių nusižengimų bylos teisenos dėl akcizais apmokestinamų prekių įsigijimo, laikymo, gabenimo, naudojimo ar realizavimo pažeidžiant nustatytą tvarką.

Nevainonių kaime kriminalistai aptiko aparatą naminei degtinei gaminti, apie 115 litrų jau pagamintos naminės bei apie 600 litrų raugo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo ir administracinio nusižengimo bylos teisena dėl neteisėto stiprių alkoholinių gėrimų, raugo, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) gaminimo, įgijimo, laikymo, gabenimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Frontas

Frontas  portretas
Ir kaip man dabar sventes svesti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių