Quantcast

Akibrokštas: nuo tilto numesta skalbimo mašina, tarnybos siuntinėjo viena pas kitą

  • Teksto dydis:

Kelios vilnietės vakar tapo neįprasto ir bjauraus poelgio liudininkėmis. Jos matė, kaip vyras nuo Žvėryno tilto į upę įmetė skalbimo mašiną.

Tačiau moterims dar didesne nemalonia staigmena tapo, kaip viena jų pasakojo, tarnybų reakcija į įvykį. 

"Žinokit, apstulbom su draugėm. To dar nesam mačiusios", – komentavo vakarykščius įvykius vilnietė.

Apie 10.45 val. ji su keliomis draugėmis ėjo vėlyvųjų pusryčių, kai dėmesį patraukė nuo tilto kritęs didelis sunkus daiktas. 

"Kaip vyras kėlė skalbimo mašiną nemačiau, tik mačiau kaip krito. Ant tilto šalia to vyro buvo sustojęs automobilis. Vairuotojas buvo atvėręs langą. Gal fotografavo įvykį ar bandė gėdinti vyrą", – pasakojo moteris.

Ji apibūdino, kad skalbimo mašiną į upę numetęs vyras atrodė atsipalaidavęs, nesibaimino aplinkinių reakcijos, nesijautė kaltas dėl savo elgesio. Pasišalindamas iš įvykio vietos eidamas tiltu jis vis atsigręždavo į ant tilto stovėjusią mašiną.

Visa tai vyko šalia Seimo. Šalia netrūksta aplinką fiksuojančių viešojo stebėjimo kamerų.

Juk buvo galima vietoje nenaudėlį pagauti.

Moteris sumojo, kad pareigūnai vyrą greitai galėtų ne tik išaiškinti, nes užfiksuoti jo veiksmai, bet ir čia pat sulaikyti. Paskambino skubios pagalbos telefonu 112. "Susakiau viską. Liepė pildyti pareiškimą į e.policija. Taip pat visą informaciją parašiau Lietuvos policijai per messengerį, prisegiau nuotraukas. Sureagavo po valandos. Atrašė, kad tokiu atveju reikia skambinti... 112", – pastangų seką apibūdino moteris, šiukšlintoją bandžiusi sekti.

Jis – stambus, tad baiminosi akivaizdžiai jį fotografuoti. Nutaikė progą, kai tai galėjo padaryti paslapčia. 

"Juk buvo galima vietoje nenaudėlį pagauti", – sakė moteris. Vyras nesiruošė niekur sprukti. Tačiau tarnybos, anot jos, nesiėmė jokių veiksmų. Antradienį ji skambino beveik visiems iš eilės ir aiškinosi, kas ir kaip turėjo sureaguoti, kur jai derėjo skambinti tokiu atveju.

Iš 112 atstovų ji išgirdo, kad reikėjo skambinti jiems, kad darbuotojas, liepęs kreiptis į policiją savarankiškai, buvo neteisus. "Manęs atsiprašė, dėkojo už pilietiškumą", – pasakojo vilnietė. Tačiau jai labiausiai reikėjo ne atsiprašymų, o reakcijos į jos užfiksuotą atvejį. Kam tada tas pilietiškumas, jeigu jis neduoda jokios naudos? Tik laiko gaišimas ir nervų sau gadinimas.

Vilniaus policijos atstovas Tadas Bražėnas portalui kauno.diena.lt teigė, kad policija yra informuota apie tokį įvykį.

"Policijos registruojamų įvykių registre šiandien 13 val. 11 min. gautas pranešimas, kad pranešėja matė, kaip vakar apie 11.15 val. vyriškis nuo Žvėryno tilto į upę galimai numatė daiktą panašų į skalbimo mašiną. Įvykio aplinkybes aiškinasi Vilniaus m. 1-ojo PK pareigūnai. Šiam momentui jokių procesinių sprendimų dėl konkretaus viešosios tvarkos pažeidimo fakto nėra priimta", – teigė policijos atstovas.

Antradienį 14.30 val. Aplinkos apsaugos departamentas neturėjo informacijos apie tokį įvykį. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mantas

Mantas portretas
INKILAI vos kabo ant medziu vingio parke,vaziavo policija,pasakiau,parodziau,ok pranesim,pranesa iki siol,kaip buvo taip ir liko

Partija

Partija portretas
Nu laisve?

df

df portretas
oi negerai kazkas sitoj saly...............
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių