Quantcast

Afera: buvusi buhalterė iš gydymo įstaigos per du dešimtmečius pavogė 37 tūkst. eurų

Trakų pirminės sveikatos priežiūros centre dirbusi buhalterė per du dešimtmečius iš įstaigos pasisavino 37,1 tūkst. eurų.

Lietuvos apeliacinis teismas šią savaitę buvusiai buhalterei M. R. priteisė sumokėti 24,2 tūkst. eurų turtinės žalos ir paliko galioti anksčiau jai skirtą lygtinę laisvės atėmimo bausmę.

Moteris buvo pripažinta kalta už tai, kad nuo 1998 metų spalio iki 2018 metų gruodžio į gydymo įstaigos, kurioje dirbo puse etato, kasą pacientų įmokėtų grynųjų neįtraukė į įstaigos avanso apyskaitą bei neįrašė į apskaitos registrus ir, neįmokėdama į banko sąskaitą, pasisavino 20,3 tūkst. eurų.

Buvusi buhalterė taip pat nuo 2006 metų sausio iki 2018 metų gruodžio pabaigos iš gydymo įstaigos sąskaitos į savo asmeninę sąskaitą be jokio pagrindo pervesdavo sau daugiau pinigų negu nurodyta darbo sutartyje, tokiu būdu ji pasisavino 16,8 tūkst. eurų.

Pirmosios instancijos teismas pernai gruodį moteriai skyrė pusės metų laisvės atėmimo bausmę, ją atidedant metams, taip pat priteisė 20,2 tūkst. eurų turtinės žalos.

Prokurorai ir gydymo įstaiga žemesnės instancijos teismo sprendimą apskundė ir prašė padidinti skirtą piniginės žalos dydį, kadangi priteistas žalos dydis buvo per mažas.

Prokurorų teigimu, gydymo įstaiga pirmosios instancijos teismo prašė priteisti 33,2 tūkst. eurų turtinės žalos, o teismui išnagrinėjus bylą, buvusi buhalterė jau buvo gydymo įstaigai grąžinusi 9 tūkst. eurų.

Proceso dalyvių teigimu, pirmosios instancijos teismas turėjo priteisti ne 20,2 tūkst. eurų, o 24,2 tūkst. eurų turtinės žalos.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegija konstatavo, kad klaida buvo padaryta dėl teisėjos neatidumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad čia kruopelė,o kiek valdininkų pasisavina milijonų,bet tai nutyli.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių