Quantcast

Advokatė: R. Ačas Aukščiausiojo Teismo prašo nutraukti jo bylą

Už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu nuteistas buvęs parlamentaras Remigijus Ačas nepripažįsta kaltės ir Aukščiausiojo Teismo prašo nutraukti jo bylą.

Jo advokatė Aušra Ručienė sako, kad byloje nepakanka įrodymų kaltinimams.

„Aš manau, kad jokių įrodymų, patvirtinančių kaltę, byloje surinkta nėra. Ir mes labai tikimės, kad labai objektyviai įvertins visus įrodymus paskutinės instancijos teismas, tai yra kasacinės instancijos teismas, įvertins ir situaciją, kuri buvo susiklosčiusi ikiteisminio tyrimo metu, ir pirmos, ir antros instancijos teismų padarytų procesinių pažeidimų analizę atliks ir priims tinkamą sprendimą“, – žurnalistams sakė advokatė.

Aš manau, kad jokių įrodymų, patvirtinančių kaltę, byloje surinkta nėra.

R. Ačas po teismo posėdžio proceso nekomentavo.

„Advokatė yra, aš melagysčių nekomentuoju“, – žurnalistams sakė R. Ačas.

A. Ručienė tikino, kad jos klientas yra nekaltas ir kaltės teismuose nepripažino.

„Jis (R. Ačas – BNS) pats pinigų nemokėjo, o buvo kalba, kad nepilnametis iššoko iš automobilio, tiesiog galbūt patyrė skausmą, tai buvo ir sumokėta. Be to, tas sumokėjimas, kaip mane informavo tiek Remigijus Ačas, tiek jo gynėjas, buvo žadama nutraukti ikiteisminį tyrimą, kadangi tokios kategorijos bylose galima nutraukti tyrimą su tam tikrom sąlygom, tačiau jie mano, kad buvo tiesiog apgauti ir tyrimas atsirado visose instancijose teismų“, – kalbėjo advokatė.

Pasak jos, pareiškus įtarimą, R. Ačas jų nepripažino ir tvirtino, kad „jokių nusikalstamų veikų, kuriomis esu kaltinamas, nepadariau“.

Remigijus Ačas. Ž. Gedvilos/BNS nuotr.

„R. Ačo prisipažinimo nėra ir nebuvo, nes jis jokių nusikalstamų veikų nepadarė“, – tikino advokatė.

Žinoma teisininkė teigė, kad nuo R. Ačui inkriminuotų veikų Baudžiamojo kodekso prasme gintis yra labai sunku.

„Atvirai pasakysiu, lengviau gintis kaltinant nužudymu, negu nuo tokių veikų. Tai pripažįsta ir teismai, net prokurorai neneigia to fakto“, – sakė A. Ručienė.

Šią bylą Aukščiausiasis Teismas pradėjo nagrinėti kovo pabaigoje, tada ji buvo nagrinėjama rašytinio proceso tvarka. R. Ačui ir jo advokatams pareiškus norą surengti žodinį procesą, toks prašymas buvo patenkintas ir dabar byla  bus svarstoma žodiniame posėdyje.

Galutinį ir neskundžiamą verdiktą trijų teisėjų kolegija skelbs birželio 6 dieną.

Kvietė į butą paauglį gerti alkoholį

Naujienų portalas „Delfi“ kovo pradžioje skelbė, kad R. Ačas nuteistas už pasikėsinimą tenkinti lytinę aistrą su nepilnamečiu, teismas jam skyrė 5 tūkst. eurų baudą.

Pasak portalo, dviejų instancijų teismai konstatavo, kad šis nusikaltimas yra įrodytas neginčijamais duomenimis.

Tuomet pats R. Ačas teigė, jog byla dar nebaigta, o istoriją bandoma užglaistyti buvusio Seimo nario Kristijono Bartoševičiaus skandalą. Savo feisbuko paskyroje jis taip pat sakė teisme nepripažinęs kaltinimų.

Šioje baudžiamojoje byloje nukentėjusiuoju pripažintas 17-metis.

Pasak portalo „Delfi“, teismai konstatavo, kad R. Ačas, būdamas didelės bendrovės vadovu, būdamas daugiau nei tris kartus vyresnis, pakvietė socialiai nesubrendusį nepažįstamą jaunuolį pas save į butą, žinodamas, kad pastarasis tikisi ir toliau gauti darbo, siūlė gerti su juo alkoholinius gėrimus, o pastarajam atsisakius, vadino „mamytės sūneliu“, taip skatindamas gerti.

Pasak teismo, visa tai rodo, kad R. Ačas, žinodamas apie nukentėjusiojo sunkią finansinę padėtį šeimoje, jam sakydamas, kad draugams nesakytų apie pasiūlytą papildomą darbą, ruošėsi kitam žingsniui, o būtent, už atlygį su nukentėjusiuoju tenkinti lytinę aistrą, šiam tikslui ir skatino šį gerti alkoholį.

Nepilnametis išsaugojo buvusio parlamentaro jam siųstas žinutes, jas vėliau nufotografavo ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai.

Planuotas nusikaltimas paaiškėjo, kai R. Ačas nusprendė susitikti su 17-mečiu prie prekybos ir pramogų centro „Akropolis“. Jaunuolis įjungė telefoną, norėjo įrašyti pokalbį, kad turėtų įrodymų, jei kas nors vyktų.

Kai R. Ačo vairuojamas automobilis BMW privažiavo prie nepilnamečio, šis į jį įlipo. Į automobilį norėjo įsėsti ir nepilnamečio draugas, tačiau nesuspėjo – vos tik jį pamatęs vairuotojas staigiai paspaudė greičio pedalą.

17-metis nutarė iššokti iš važiuojančio automobilio ir tada smarkiai susižalojo.

Kelias dienas sužalojimus namuose gydęsis jaunuolis daugiau negalėjo kęsti skausmų, todėl nuvyko į Santaros klinikų Vaikų ligų skyrių.

Kadangi jo sužalojimai buvo smurtinio pobūdžio, gydymo įstaigos darbuotojai privalėjo pranešti teisėsaugai apie sužalotą nepilnametį. Tuomet ir paaiškėjo buvo politiko ketinimai seksualiai suartėti su jaunuoliu.

Pasak portalo, R. Ačas teismams pripažino, kad nukentėjusiajam sumokėjo 3 tūkst. eurų už patirtus nemalonius išgyvenimus.

Buvęs ilgametis parlamentaras pažymėjo, kad tai, kas įvyko, esą tebuvo „tam tikra nevykusi provokacija“, kurios jis, būdamas subrendusiu žmogumi, neturėjo daryti ir daugiau niekada nekartotų.

R. Ačas 2003 metais buvo tuometinio prezidento Rolando Pakso, vėliau pašalinto per apkaltą, patarėju nacionalinio saugumo klausimais, 2004-2011 metais kaip partijos „Tvarka ir teisingumas“ narys buvo išrinktas į Seimą.

2011-2012 metais jis ėjo Raseinių rajono mero pareigas. R. Ačas, pasitraukęs iš „tvarkiečių“ gretų, 2015-aisiais mero rinkimuose nesėkmingai kandidatavo kaip rinkimų komiteto „Tavo Raseiniai“ atstovas.

Baigęs Seimo nario kadenciją R. Ačas 2016-2018 metais ėjo Raseinių administracijos direktoriaus pareigas.

Šiaulių apygardos teisme nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla, kurioje R. Ačas, kaip buvęs Raseinių rajono savivaldybės administracijos direktorius, yra kaltinamas piktnaudžiavimu, sukurstymu iššvaistyti svetimą turtą bei apgaulingu apskaitos tvarkymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

O rezultatai

O rezultatai  portretas
Sistemų super blogi, minusiniaidėl to, kad visur turėdami valdžią, ar užsidėję mantijas prisidengdami teisingumu dažniausiai žiūri savo interesų, ne teisingumo. Ir už pinigus bylas dažnai apverčia aukštyn kojom, ir nukentėjusius kaltais padato. Oi, nenoriu net šnekėti. Net Sodra reketuoja visuomenę su išgalvotom skolom. Aš irgi emigruosiu. Nes tokioj šalį matau kad sužlugsiu. Užsienį kaip žmogus gyvenau, ir niekam nekliuvau. O čia nekaltus dar į kalėjimus sugeba įkišti. Dalinių soc garantijų valstybė čia, jokio saugumo..Tai mano nuomonė

Man tarkime

Man tarkime portretas
Lietuvos prokuratūra savo elgesiu kažkiek primena rusų Wagner grupuotę ( gink dieve nenoriu nieko įžeisti), kurios esmė yra susidoroti. Ir teisingumo jokio jos įdialogijoj net nėra. Jų veikla aprašyta daug kartų spaudoj, ir su verslais ką darydavo. Nu LT iki demokratinės europinės šalies labai toli. Tai mano nuomonė! Aš jau kraunuosi čemodanus emigracijai. Bai, bai..

Man tai

Man tai  portretas
Labiausiai patinka kaip teisėjos klapsi akimis teisme, ir 100% įrodymų nemato, faktų. Arba tiesiog nevertina jų. Ir turi dar viena galimybę- krotiškai vertinti būtent tą įrodymą. Išvada- joe ten daro ką nori taip išeina, aibė mekaltų priteista. Aš Ačo atvejo neimu, nes nežinau. Bet žinau apskritai kokie teismai pas mus, ir kas ten vyksta
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių