Quantcast

Advokatas ir buvęs policijos pareigūnas bus teisiami dėl prekybos poveikiu

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos prokuratūra pirmadienį pranešė baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi bylą, kurioje kaltinimai prekyba poveikiu pateikti Vilniuje dirbančiam advokatui Arturui Jušinskiui ir buvusiam sostinės policijos pareigūnui Arnoldui Voinovui.

Prokuratūros teigimu, ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad pernai ir šiemet advokatas A. Jušinskis ne kartą žadėjo, susitarė duoti bei davė kyšį patruliui A. Voinovui, kad pastarasis, pasinaudodamas savo tarnyba, pažintimis ar kita tikėtina įtaka valstybės tarnautojams, paveiktų Lietuvos kriminalinės policijos biuro (LKPB) tyrėją.

LKPB tyrėjas tuo metu atliko ikiteisminį tyrimą dėl galimo neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu bei jų kontrabandos. Kyšiu galėjo būti siekiama, kad jis neteisėtai veiktų vykdydamas įgaliojimus.

Įtariama, kad advokatas, tarpininkaujant policijos pareigūnui, už piniginį atlygį iš LKPB tyrėjo siekė gauti neskelbtiną informaciją apie ikiteisminį tyrimą bei apie asmenis, kurių atžvilgiu šis tyrimas yra atliekamas.

Taip pat advokatas, tarpininkaujant policijos pareigūnui, už piniginį atlygį siekė paveikti LKPB tyrėjus ir Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorą, vadovaujantį ikiteisminiam tyrimui, kad asmeniui, įtariamam neteisėtu disponavimu labai dideliu narkotinių medžiagų kiekiu ir jų kontrabanda, skirta kardomoji priemonė – suėmimas, būtų pakeista į švelnesnę ir jis būtų paleistas į laisvę.

Portalas tv3.lt anksčiau skelbė, kad A. Voinovas yra A. Jušinskio svainis.

Vasario mėnesį abu kaltinamieji buvo sulaikyti ir teismo sprendimu suimti, vėliau kardomosios priemonės pakeistos į švelnesnes.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Vilniaus apygardos teismui.

Už advokato padarytas nusikalstamas veikas baudžiamasis įstatymas numato baudą arba laisvės atėmimą iki septynerių metų. Buvusiam policijos pareigūnui gresia laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių