Quantcast

22 metų vilnietė nuteista 14 kartą

Antradienį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas 22 metų I.K.  pripažino kalta dėl nedidelės vertės svetimo turto vagystės bei pabėgimo iš sulaikymo vietos ir skyrė jai 5 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Nuteistoji buvo suimta teismo salėje. Bausmę ji turės atlikti pataisos namuose.

Mergina nuo 2006 metų vasaros jau yra teista 13 kartų, 10 kartų teismai ją yra pripažinę kalta dėl smulkios vagystės ir du kartus dėl nedidelio sukčiavimo.

Griežčiausia bausmė už šiuos baudžiamuosius nusižengimus (smulki vagystė ir nedidelis sukčiavimas) – 45 parų areštas.

Paskutinį kartą I.K. nuteista už tai, kad šių metų vasario 16 dieną, prekybos centre „Europa“, parduotuvėje „Drogas“ bandė pavogti du vienetus kreminės pudros, du vienetus blakstienų tušo ir du vienetus lūpų dažų. Grobio vertė nesiekė 170 litų. Tačiau išnešti viso turto ji nesugebėjo – ją sulaikė parduotuvės darbuotojai, vogtas prekes aptikę paslėptas už liemenėlės.

Mergina buvo sulaikyta ir nuvežta į policijos komisariatą. Vasario 18 dieną ji paprašė pareigūnų nuvežti ją į namus persirengti. Užėjusi į butą, ji pasiėmė drabužius, nuėjo į vonios kambarį ir iš ten pabėgo nuo ją konvojavusio pareigūno. Tačiau neilgam. Jau kitą diena ji buvo sulaikyta prekybos centre „Akropolis“.

Dėl abiejų padarytų baudžiamųjų nusižengimų kaltinamoji savo kaltę teisme pripažino.

„Skirdamas bausmę kaltinamajai, teismas atsižvelgia į tai, kad I.K. padarė baudžiamąjį nusižengimą, kuris nutrūko pasikėsinimo stadijoje, bei nesunkų nusikaltimą. Ji prisipažino ir gailėjosi dėl padarytų veikų, kaltinamosios atsakomybę sunkinančių aplinkybių teismas nenustatė, tačiau kaltinamoji anksčiau net trylika kartų teista, anksčiau taip pat darė nusikalstamas veikas nuosavybei, ne sykį bausta administracine tvarka, niekur nedirba. Įvertinus visas paminėtas aplinkybes, kaltinamajai skirtina laisvės atėmimo bausmė“, - rašoma teismo nuosprendyje.


Šiame straipsnyje: nusikaltimai vilniujevagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių