Quantcast

17-metę nužudžiusiam ir į upę įmetusiam vaikinui – 20 metų kalėjimo

  • Teksto dydis:

20 metų nelaisvės – tokį nuosprendį išgirdo pernai sausį 17-metę merginą itin žiauriai nužudęs 23 metų vaikinas. Po 37 įpjovimų peiliu nepilnametė buvo išmesta į Vilnelę. Nuosprendį išgirdo ir kartu girtavusi bei prieš paauglę smurtavusi mergina bei visa tai matęs ir pareigūnams nepranešęs vaikinas. Nuosprendį paskelbęs teisėjas sako, kad nors ir prisipažino padariusi nusikaltimą, trijulė dėl jo nesigaili.

Išgirsti nuosprendį teisiamieji Pavelas Volodko ir Marius Blaževičius, lydimi šešių pareigūnų, ateina slėpdami galvas. Nusikaltime dalyvavusi Julija Samoilenko taip pat vengia vaizdo kamerų. 

Netrukus iš teisėjo lūpų išgirsta: visi trys kalti. P. Volodko už žmogžudystę skirta 20 metų laisvės atėmimo bausmė. 

Tragedija įvyko prieš metus. 17-metė per socialinius tinklus susipažino su būsimais budeliais ir atvyko į vieno jų – P. Volodko – butą Naujojoje Vilnioje. 

Anot bylos, visi vartojo alkoholio. Teismas neatskleidžia, dėl ko kilo konfliktas, tačiau pasipylė grasinimai, smūgiai 17-metei. 

Smurtavo ir kartu gėrusi J. Samoilenko. 

Kad smurtavo kartu buvęs M. Blaževičius, teismui įrodyti nepavyko. Tačiau jis smūgių ir grasinimų nesustabdė. 

Vėliau Julijai ir Mariui nuėjus miegoti Pavelas, kaip pats prisipažino, bijodamas, kad teks atsakyti už smurtą, nusprendė merginą nužudyti. Ją išsivedė į lauką ir prie Vilnios nužudęs įmetė į upę. 

P. Volodko apie nužudymą pasakė sugėrovams, tačiau šie policijai nepranešė net tada, kai buvo paskelbta nepilnametės paieška. 

Julijai, kadangi iki tol nebuvo teista ir turi mažametį vaiką, teismas skyrė vienerių metų ir keturių mėnesių laisvės atėmimo bausmę ją atidedant dvejiems metams. 

M. Blaževičiui, sudėjus bausmę už anksčiau padarytus nusikaltimus, kalėti teks dvejus metus ir devynis mėnesius. 

Nužudytosios sesuo sako sutinkanti tik su bausme M. Blaževičiui. Teismas nužudytosios sesei priteisė 20 tūkst. eurų neturtinės žalos bei laidotuvių ir bylinėjimosi išlaidas. 

 


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Irena

Irena portretas
Iki gyvos galvos!!!Is tokiu zveriu niekada nieko nebus!

20 mt. ?

20 mt. ? portretas
Žiauriu būdu nužudė ir tik 20 metų ??? Žiauri netiesa ! Iki gyvos galvos, be jokių lengvatinių sąlygų !!! Ot, tai mergšei (kitaip nepavadinsi) ir kitam bernui - jiems tai skirti po 20 mt. Bet geriausia, jei pakeistų įstatymus ir žudikams skirtų mirties bausmę !!!!!!! Be to, kodėl leidžia dengti-slėpti veidą ??? Griežtai - ne. Tegu žmonės mato tų, visų išgamų, snukius ( veidais nepavadinsi ). Humanizmo, prieš piktybinius banditus-žmogžudžius, neturi būti !!! Suteikti lygtinumą, "pasitaisymui" - ? Nesąmonė !!! Banditas tikrai nepasitaisys. Aišku, viskas yra žiauru, tragiškai baisu, bet 20 mt.? ... tikrai per maža, per menka bausmė.

Alis...

Alis... portretas
už tokius dalykus,- iki gyvos galvos... tegul išgama atgailauja... kalėjime jį ten paauklės gerai...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių