Quantcast

Žymiausia orangutanų tyrinėtoja B.Galdikas atvyksta į Vilnių

Reta viešnia Lietuvoje mokslininkė dr. Birutė M.F. Galdikas Vilniaus knygų mugėje oficialiai pristato lietuvių kalba išleistą garsiausią savo knygą – „Rojaus atspindžiai: mano gyvenimas Borneo saloje su orangutanais“. Anksčiau ši knyga jau išleista anglų, vokiečių ir prancūzų kalbomis.

Vasario 24 d., penktadienį, 18 val. LITEXPO rengiamame pristatyme lietuvių kilmės pasaulio garso antropologė, gamtosaugininkė, žymiausia orangutanų tyrinėtoja ne tik pristatys knygą, kuri – ir autobiografija, ir nuotykių romanas, ir „National Geographic“ puslapių verta istorija, bet ir pasidalins šviežiausiu savo nuotykiu – kaip ji tapo dokumentinio filmo heroje ir suvaidino pati save.

Žymi pasaulio kino kompanija „Warner Brothers“ kartu su studija IMAX 3D sukūrė dokumentinį filmą „Gimęs būti laisvas“ („Born To Be Wild“), kuris pasakoja apie pasiaukojančias žmonių pastangas išsaugoti orangutanus ir dramblius laukinėje gamtoje, jiems natūralioje aplinkoje. dr. Birutė M.F. Galdikas – viena iš dviejų šio filmo herojų. Filmo premjera įvyks vasario 20 d. Džakartoje, Indonezijije, tad į Knygų mugę Galdikas atskris tiesiai iš jos. Taigi, pristatymą susirinkę skaitytojai galės išgirsti ne tik šviežiausius įspūdžius iš filmavimo aikštelės bei premjeros salės, bet ir pateikti juos dominančių klausimų.

Knygos „Rojaus atspindžiai“ pristatymą ves žurnalistė Neringa Skrudupaitė, diskusijoje dalyavus žurnalistė Rūta Duobaitė ir Judėjimo už gamtą vadovas dr. Algirdas Knystautas. Autografų „medžiotojai“ po pristatymo galės pabendrauti su autore ir gauti jos parašą. dr. Birutė M.F. Galdikas autografus dalins ir vasario 25 d., šeštadienį, 12 val. leidyklos „Eugrimas“ stende.

Primatologijos, gamtosaugos ir etologijos specialistė dr. Birutė M. F. Galdikas yra pelniusi ne vieną pasaulinės reikšmės apdovanojimą už savo mokslinę ir gamtosauginę veiklą. 2010 m. jai suteiktas Vytauto Didžiojo universiteto garbės daktaro vardas ir Lietuvos valstybės ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžius. Ji dėsto JAV ir Kanados universitetuose, taip pat vadovauja Tarptautiniam orangutanų globos fondui (Orangutan Foundation International). Šiuo metu Birutė gyvena tai Borneo saloje, tai Vankuveryje, tai Los Andžele.


Šiame straipsnyje: Birutė Galdikas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Puiku

Puiku portretas
Ji būtinai turi ištirti seimą ir ministrus. Juk čia nearti dirvonai!

janas

janas portretas
Bet negirdejau, kad Lietuvoje yra orangutanai. O gal LLRA vadukas?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių