Quantcast

Žvejų gatvėje bus kertami pavojų keliantys medžiai, keisis eismas

Tęsiant darbus Žvejų gatvėje, bus kertami avaringi medžiai. Planuojama, kad iš viso bus nukirsta apie 50 pavojų keliančių medžių, jų vietoje bus sodinamos liepos, informuoja Vilniaus miesto savivaldybė.

Pasak specialistų, šie medžiai yra tuščiaviduriai – viduje beveik nebeliko karnos (medžio vidinės dalies). Todėl net sudėtinga įvertinti tikslų medžių amžių, tačiau manoma, kad Žvejų gatvėje augančių liepų amžius turėtų siekti apie 30 metų. Be to, medžiai nuo pat pradžių buvo susodinti chaotiškai – vieni arčiau, kiti toliau nuo gatvės.

Iškirtus šiuos avaringus medžius, jų vietoje bus pasodintos liepos, sulaukusios 10-15 metų, tokios pačios liepos jau auga ir Šventaragio gatvėje, kurios rekonstrukcija buvo vykdoma dar praėjusiais metais.

Žvejų gatvėje taip pat bus vykdomas ne tik kelio dangos keitimas, bet ir atnaujintas pėsčiųjų šaligatvis, apšvietimas. Taip pat bus sujungtos dvi dviračių takų atkarpos esančios Olimpiečių ir Kalvarijų gatvėse. Planuojama, kad taip pat šioje gatvėje bus sutvarkytas ir automobilių statymas.

Darbus tikimąsi tęsti jau šią savaitę. Žvejų gatvėje iki balandžio 18 dienomis bus draudžiamas transporto eismas ir pėsčiųjų eismas šaligatviu nuo Neries upės pusės. O nuo balandžio 19 iki birželio 1 dienos dalinai bus apribotas transporto eismas šia gatve, automobilių stovėjimas bei bus uždraustas pėsčiųjų eismas Žvejų gatvės šaligatviu nuo Neries upės pusės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

j.jlgljh

j.jlgljh portretas
Kirskit kirskit, tikriausiai vietos dar vienam stikliniam monstrui truksta? :X

kirs liepas kad sodint liepas?

kirs liepas kad sodint liepas? portretas
avarinių medžių buvo nebent dalis tuopų, o kirst užsimojo ir liepas, bei kitus gerus medžius - švaisto lėšas, niokoja želdinius ir meluoja apie pavojų.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių