Quantcast

Žurnalistus užpuolęs vilnietis grasino nužudyti ir pareigūnus

Trečiadienį Vilniaus rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos 1-ojo poskyrio pareigūnai atvykę į Jonažolių gatvę įteikti įtariamajam šaukimo į apklausą, susidūrė su agresyviu pasipriešinimu.

Namo laiptinėje sutiktas įtariamasis ne tik pradėjo įžidinėti policijos pareigūnus, bet ir nubėgęs namo bei pastvėręs peilį, grasino juos nužudyti.

Pasak Vilniaus rajono policijos komisariato viršininko Josifo Kuzmickio, incidentas įvyko apie 10.30 val., kai niekaip vyro į apklausas policijos komisariate negalintys prisikviesti pareigūnai, su šaukimu rankose patys nuvyko į Jonažolių gatvę. Čia 37 metų įtariamasis gyvena kartu su savo sugyventine.

Anksčiau su motina gyvenęs vyras, yra kaltinamas LNK televizijos žurnalistų užpuolimu ir sumušimu. Pernai juos filmuojančius siužetą, vyras buvo užpuolęs Paneriuose.

„Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, tačiau šis pilietis nelabai norėjo su mumis bendrauti“, - kalbėjo J.Kuzmickis.

Dabar vilniečiui teks atsakyti ne tik dėl žurnalistų, bet ir dėl pareigūnų užpuolimo. Jo atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 287 straipsnį - grasinimas valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui.

Už tokį nusikaltimą numatoma bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pasak J.Kuzmickio, įtariamasis kol kas nesulaikytas. Jis yra kviečiamas į apklausą ir, jei dar kartą bandys priešintis, bus kreipiamasi į prokuratūrą dėl galimybės jį suimti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių