Quantcast

A. Zuokas: tikiuosi, Vilnius nori realių permainų, o ne tik kosmetinio papudravimo

Antradienį prasidėjus išankstiniam balsavimui renkant merus antrajame ture, sostinės savivaldybėje balsą atidavęs kandidatas į Vilniaus merus Artūras Zuokas teigė besitikintis, jog vilniečiai nori realių permainų, o jis pats gali garantuoti valdžių balansą.

„Manau, kad vilniečiai pavargo nuo lozungų diktatūros ir tikrai nori realių permainų Vilniaus mieste, o ne tik kad įvyktų kosmetinis papudravimas, nes priešingu atveju niekas Vilniaus mieste nesikeičia. Tikiuosi, kad nori vilniečiai geresnio, aktyvesnio Vilniaus, svarbiausia, kad be kamščių“, – žurnalistams kalbėjo A. Zuokas.

Kandidatas į sostinės merus teigė galintis garantuoti valdžių balansą, „nes jei būtų priešingas pasirinkimas“, niekas sostinėje nepasikeistų.

„Mano išrinkimas miesto vadovu leistų subalansuoti skirtingų partijų, kurios gavo pasitikėjimą vilniečių, programas, pasiūlymus ir interesus ir, aišku, prisiimti atsakomybę už pokyčius Vilniuje, kurių tikrai reikia“, – kalbėjo anksčiau tris kadencijas sostinės vadovu buvęs A. Zuokas.

Politikas sakė antrajame rinkimų ture besitikintis to paties efekto kaip ir per prezidento rinkimus 2019-aisiais.

„Rinkimuose tikiuosi to paties efekto, kuris buvo per prezidento rinkimus, kada pirmame ture laimėjo Ingrida Šimonytė, o prezidentas Nausėda buvo antras, bet antrame ture viskas apsivertė“, – kalbėjo jis.

Paklaustas, kieno balsus tikisi pritraukti rinkimuose, A. Zuokas išskyrė buvusį konservatorių Mykolą Majauską, Liberalų sąjūdžio kandidatę į merus sostinėje Eglę Radvilę, socialdemokratus, Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“.

„Tikiuosi pritraukti balsus ir Mykolo Majausko, nes rinkėjas nebalsuos už kandidatą, kuris jį išmetė iš partijos, taip pat Eglės Radvilės su kuria turime susitarimą po rinkimų dirbti drauge, taip pat tikiuosi pritraukti socialdemokratų balsus, S. Skvernelio partijos, Luko Savicko balsus ir kitų“, – sakė jis.

Anot A. Zuoko, sostinės taryboje būtų galima sudėlioti darbingą, gerą koaliciją.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) po pirmojo rinkimų turo užsitikrino devyniolika mandatų, partija „Laisvė ir teisingumas“ ir Laisvės partija gavo po devynis mandatus.

„Tris kadencijas teko vadovauti miestui ir burti koalicijas labai sudėtingais momentais. Dabar mero galios yra tokios, kad koalicijos formavimo ašis yra tiktai meras“, – kalbėjo jis.

VRK duomenimis, dabartinis vicemeras V. Benkunskas pirmajame ture surinko 30,79 proc., o buvęs sostinės meras A. Zuokas – 21,4 proc. balsų.

Antrasis tiesioginių merų rinkimų turas vyks kovo 19 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilniečiai-už Zuoką

Vilniečiai-už Zuoką portretas
Vilniečiai už pedopartija su šura ir žydaite arman priešakyje - nebalsuos. Tegu jie pailsi ant atsarginių suolelio, atvėsta, nes jau smegenys suskystėjo nuo narkatos ir užpakalių naudojimo ne pagal paskirtį. Beje, kas dar nežinot, Lietuvos Ragana Budraitytė antrojo turo nugalėtoju paskelbė Artūrą Zuoką. Valio!!!

tik

tik portretas
butu tvarkos pradzia jei isrinktu Tutku bet si saika nedaleis nes jai butu kaput jau is nevilties jau nezin ka kalba bei daro slykstu skaityt bei ziuret ???===

sfghjykly8l;

sfghjykly8l; portretas
ZUOKIS imsis ESMINIU vagysciu ,o ne papudravimu-jau laikas
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių