Pereiti į pagrindinį turinį

A. Zuokas palaimino patriotines eitynes (atnaujinta)

2012-03-08 20:36
A. Zuokas palaimino patriotines eitynes (atnaujinta)
A. Zuokas palaimino patriotines eitynes (atnaujinta) / Tomo Lukšio (BFL) nuotr.

Kovo 11-ąją vyksiančiose patriotinėse eitynėse jų organizatoriai tikisi sulaukti ir Vilniaus mero, tačiau šis neatskleidžia, ar jose dalyvaus. Prisijungti prie sekmadienį rengiamų eitynių Gedimino prospektu merui pasiūlė eitynių organizatoriai.

Ketvirtadienį su meru susitikę vieni iš renginio organizatorių Ričardas Čekutis ir Julius Panka aiškaus atsakymo dėl dalyvavimo eitynėse iš „krikščionišką liberalizmą“ atstovaujančio Artūro Zuoko neišgirdo, tačiau sulaukė palaikymo.

J. Panka, Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos atstovas (LTJC), po susitikimo su A. Zuoku pasakojo, kad meras domėjosi renginio detalėmis: kiek bus žmonių, iš kur atvyks jų dalyviai, kokie bus skanduojami šūkiai.

„Piktavaliai žmonės merą buvo informavę, kad čia bus kažkas antiįstatymiško. Mes jį nuraminome. Meras pasveikino mūsų iniciatyvą, pasidžiaugė, kad vyksta tokios akcijos, palinkėjo, kad akcija praeitų be provokacijų ir incidentų“.

J. Pankos teigimu, A. Zuokas neatskleidė, ar eitynėse dalyvaus: „Mes jį kvietėme prisijungti, bet jis aiškiai nepasakė, ar ateis“.

LTJC atstovas taip pat nurodė, kad eitynių metu bus nešamas transparantai „Didžiuojuosi, kad esu lietuvis“, „Ne Rytams ir Vakarams, Lietuva – Lietuvos vaikams“, plaikstysis Sąjūdžio vėliavos. Pasak J. Pankos, senąsias Sąjūdžio vėliavas į renginį pažadėjo atsinešti signataras Zigmas Vaišvila.

„Džiaugiuosi, kad organizatoriai supranta savo atsakomybę ir žadėjo užtikrinti viešąją tvarką. Palinkėjau, kad eitynių metu garsiausiai skambėtų jų pagrindinis šūkis „Didžiuojuosi, kad esu lietuvis“, - išplatintame savivaldybės  pranešime po susitikimo su eitynių organizatoriais cituojamas A.Zuokas.

Dienraštis „Vilniaus diena“ jau rašė, kad Kovo 11-ąją, sekmadienį, nuo Katedros iki Lukiškių aikštės turėtų žygiuoti iki 2 tūkst. žmonių, o eitynėse dalyvaus ne tik žmonės iš kitų miestų, bet ir svečių iš užsienio šalių. „Svečių šiais metais tikrai bus: iš Vokietijos, Italijos, Šveicarijos, Baltarusijos, Lenkijos, Švedijos, Latvijos. Pasisakome už “tautų Europą„, bendradarbiaujame ir su kitų šalių tautininkais, taigi šiais metais bus tokios Europos tautų eitynės“, – yra sakęs J.Panka.