Quantcast

A. Zuokas dėl tyrimo apie išmokas: mano siūlymas – nemesti kelio dėl takelio

Visuomenininkui Andriui Tapinui paviešinus informaciją dėl dalies Vilniaus tarybos narių galimo manipuliavimo išmokomis, tyrime figūruojantis buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas siūlo nemesti kelio dėl takelio.

„Mano siūlymas būtų nepamesti kelio dėl takelio ir čia manau, kad yra esminis dalykas ir bandymas nukreipti tyrimą, kuris, pabrėšiu, yra tikrai didelio, didelės apimties ir teisingas, reikalingas ir įdomus nenukreipti dėmesio į smulkmenas, kuriose nėra nei pažeidimo, nei galbūt tokių dalykų, kurie būtų nepateisinami“, – prieš Vilniaus tarybos posėdį žurnalistams sakė jis.

„Gaila, kad ponas A. Tapinas tikrai rimtą tyrimą (...) nuveda į tam tikras tokias daugiau viešųjų ryšių detales. Pametant pačią esmę dėl ko yra daroma. Vilniaus miesto taryboje tarybos narių išlaidos yra pačios mažiausios, tiktai 300 eurų per mėnesį (...) Vilniaus miesto savivaldybės kontrolė, kaip aš matau, ženkliai didesnė, negu yra kitose savivaldybėse. Tarybos narys gali ir turi teisę naudotis tais šimtais eurų savo pareigų vykdymui“, – pabrėžė politikas.

A. Tapino surinktais bei antradienį paskelbtais duomenimis, sostinės tarybos opozicijoje antrą kadenciją esantis buvęs meras Artūras Zuokas už kurą atsiskaitinėjo penkiomis skirtingomis kortelėmis.

Gaila, kad ponas A. Tapinas tikrai rimtą tyrimą (...) nuveda į tam tikras tokias daugiau viešųjų ryšių detales.

„(...) labai įdomiai pylėsi benziną ir dyzelį, o gruodžio 31 dieną bėgo į „Senukus“ pirkti standžiojo disko, kad galėtų įsisavinti maksimaliai leistiną sumą“, – nurodė visuomenininkas.

A. Zuokas žurnalistams sakė galintis parodyti daugiau negu penkias naudojamas korteles.

Savo ruožtu, antradienį Vilniaus apygardos prokuratūra pradėjo tyrimą dėl galimai pažeisto viešojo intereso skiriant išmokas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariams.

Vilniaus meras Valdas Benkunskas teigė, jog kol kas jokių užklausų savivaldybė iš prokuratūros nėra gavusi.

„Iš tikrųjų visos ataskaitos Vilniaus miesto savivaldybėje buvo teikiamos viešai jau kurį laiką nuo suvestinės. Tai šiuo atveju, jeigu yra klausimų dėl konkrečių išlaidų, dėl konkrečių sąskaitų, viskas bus pateikta ir paviešinta. O čia jau interpretuoti, skaičiuoti benzino lašus ar pokalbio minutes, vieną ar kitą pusę, jau palikime tiems, kam tas yra reikalinga“, – kalbėjo jis.

A. Tapinas taip pat paskelbė, kad su su Darbo partija praėjusiuose savivaldos rinkimuose dalyvavusi Larisa Dmitrijeva degalus pylėsi su 15 skirtingų kortelių, o Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai taryboje priklausanti Edita Tamošiūnaitė tą darė su aštuoniomis skirtingomis kortelėmis.

E. Tamošiūnaitė miesto tarybos posėdyje trečiadienį nedalyvavo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ispurtes snukis

Ispurtes snukis portretas
Koks nykus net naujuju vakara bego isleist pinigu kad neprapultu

Šitas

Šitas portretas
Šlykštynė apsimeta kad tai pensija daugeliui žmonių
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių