Quantcast

A. Zuokas atsisakė vadovauti VASA: skelbs naują konkursą

  • Teksto dydis:

Vilniaus atliekų sistemos administratoriaus (VASA) direktoriaus konkursą laimėjusiam politikui Artūrui Zuokui atsisakius pareigų, Vilniaus miesto savivaldybė skelbs naują vadovo konkursą.

Naujasis konkursas bus skelbiamas kitą savaitę. Savivaldybės teigimu, A. Zuoko atsisakymas vadovauti yra „brangiai kainavęs sprendimas“.

„Sostinės savivaldybei šio konkurso organizavimas, atranka ir skelbimų sklaida kainavo per 6,1 tūkst. eurų, tiek pat kainuos ir naujojo konkurso organizavimas“, – teigiama pranešime.

Rugpjūčio 25 dieną konkurse į VASA vadovo pareigas dalyvavo 10 kandidatų, jį organizavo savivaldybės pasamdyta personalo atrankos bendrovė.   

Žmogiškųjų išteklių valdymo skyriaus vedėjos Linos Koriznienės teigimu, reikalavimų kandidatams keisti neplanuojama, bet siūlomo atlyginimo rėžiai bus peržiūrėti.

Sostinės savivaldybei šio konkurso organizavimas, atranka ir skelbimų sklaida kainavo per 6,1 tūkst. eurų, tiek pat kainuos ir naujojo konkurso organizavimas.

„Vadovybė šioms pareigoms iškėlusi aukštus lūkesčius ir lauks geriausių kandidatų, nes naujasis VASA vadovas ar vadovė turės sukurti konkretų planą, kaip bus įgyvendinama atliekų tvarkymo strategija Vilniaus mieste. Žinoma, tikimės, kad šįkart naujasis laimėtojas nepabūgs darbo ir iškart pradės dirbti“, – pranešime sakė ji.

Konkursą laimėjęs A. Zuokas BNS trečiadienį sakė nepasirašysiantis sutarties, kol asmeniškai neaptars savivaldybės įmonės perspektyvos su meru Remigijumi Šimašiumi. Savo ruožtu R. Šimašius teigė, kad su A. Zuoku kalbės tik tuomet, kai šis pasirašys sutartį.

VASA buvo įsteigta 2015 metais Vilniaus miesto savivaldybės Tarybos sprendimu, įgyvendinant atliekų tvarkymo įstatymo nuostatas, arba vadinamąją atliekų reformą, ir siekiant užtikrinti efektyvų atliekų tvarkymo sistemos administravimą savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkejas masto

Rinkejas masto portretas
Rinkimu kandidatas

Visiškas idiotas

Visiškas idiotas portretas
Ir ką čia daugiau bepridursi, tik kaip patinka reklamuotis

Saulius

Saulius portretas
Na tu ir artistas.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių