Quantcast

ŽIV ir AIDS žalos mažinimo reikalai sprendžiami Vilniuje

Sekmadienį Vilniuje pasideda tarptautinė konferencija „Žalos mažinimas“, kurioje norima atkreipti dėmesį į ŽIV užsikrečiančius narkotikų vartotojus ir žalos mažinimo programų būtinybę Rytų, Centrinėje Europoje bei Centrinėje Azijoje.

„Žalos mažinimas“ prasidėjo ŽIV ir AIDS epidemijos pradžioje ir padėjo išgelbėti nesuskaičiuojamai daug gyvybių daugelyje pasaulio šalių, ir daro tai toliau. Tikiuosi, kad ši žinia aiškiai ir garsiai bus paskleista čia, Vilniuje„, - sako renginį organizuojančios nevyriausybinės organizacijos “Tarptautinis žalos mažinimo tinklas" vykdantysis direktorius Rickas Linesas (Rikas Lainsas).

Konferencijos atidaryme sekmadienį dalyvaus buvę Lenkijos ir Šveicarijos prezidentai Aleksander Kwasniewskis (Aleksandras Kvašnievskis) ir Ruth Dreifuss (Ruta Draifus).

Renginyje laukiama apie 800 politikų, daktarų, mokslininkų, sveikatos srities darbuotojų, narkotikų vartotojų atstovų iš 60 šalių.

Konferencijos tema šiemet - „Žalos mažinimo reikšmė/s“. Joje norima paraginti suteikti politinę ir finansinę paramą kovai su ŽIV epidemija, kurios plitimui didžiausią įtaką turi švirkščiamųjų narkotikų vartojimas.

Konferencijoje taip pat bus kalbama apie narkotikų vartotojų žmogaus teises ir jų pažeidimus.

Anot rengėjų, Rytų, Centrinėje Europoje ir Centrinėje Azijoje švirkščiamuosius narkotikus vartoja per 3,7 mln. žmonių, tai sudaro ketvirtadalį tokių narkotikų vartotojų pasaulyje. Šiame regione milijonas narkotikų vartotojų gyvena su ŽIV, be to, tarp jų plačiai paplitęs hepatitas C.

Lietuvoje pernai registruota per 2 tūkst. ŽIV infekcijos atvejų, apie 70 proc. asmenų Lietuvoje ŽIV užsikrėtė vartodami švirkščiamuosius narkotikus. Tarp narkotikus vartojančių asmenų Lietuvoje ŽIV paplitimas siekia 10 procentų.

Pastaraisiais metais tokios konferencijos vyko Beirute, Liverpulyje ir Bankoke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

konferencija

konferencija portretas
nepadės liepos mėnesį sulaukus gėjų desanto iš ES .............skelbkit krizinę situaciją sostinėje

visiškai

visiškai portretas
teisingai, nėra ko slėpti - gėjai vieni didžiausių šių ligų platintojų, ir niekur nuo tokios tiesos nedingsim, tik reikia stengtis patiems apsisaugoti ir kitus apsaugoti.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių