Quantcast

Žirmūnuose nusidrieks dar vienas dviračių ir pėsčiųjų takas

  • Teksto dydis:

Vilniuje Žirmūnuose Apkasų gatvėje nusidrieks naujas kone pusės kilometro ilgio dviračių ir pėsčiųjų takas – nuo Minties ir Apkasų gatvių sankryžos iki Žukausko gatvės, informavo sostinės savivaldybė.

Iki metų pabaigos bus nutiesta beveik 300 metrų ilgio dviračių ir pėsčiųjų tako atkarpa, o likusi dalis bus baigta kitų metų vasarą. Tiesiant naują dviračių taką bus paklota raudono asfalto danga, greta nusidrieks ir šaligatvis, atnaujinta viešojo transporto stotelė, ženklinimas. Tako ir šaligatvio įrengimui savivaldybė skyrė apie 200 tūkst. eurų.

„Ši jungtis taps nenutrūkstamo tinklo dalimi, kuria Žirmūnų ar Šiaurės miestelio gyventojai galės patogiai susisiekti su centru ir Senamiesčiu. Ateityje plėtojant tinklą palei Žalgirio gatvę, o taip pat ir Žirmūnų trikampyje – Minties, Tuskulėnų gatvėse, Apkasų gatvėje, bus suformuotas pagrindinių takų tinklas šioje miesto teritorijoje. Ir visa tai daroma tam, kad gyventojai galėtų patogiai keliauti riedėjimo priemonėmis į darbą ar mokyklas, nes šie rajonai nutolę nuo miesto centro ar Senamiesčio traukos vietų vos keliolikos minučių atstumu”, – sako savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ Tvaraus susisiekimo skyriaus vadovas Anton Nikitin.

Jau netrukus bus pradėtas tiesti  naujas šaligatvis ir dviračių takas nuo Šeimyniškių iki Žalgirio gatvės. Iki kitų metų vasaros 1 km ilgio gatvės atkarpoje nusidrieks dviračių ir pėsčiųjų takas, bus pasodinti nauji želdiniai, paklota nauja gatvės danga, įrengta silpnaregių vedimo ir įspėjimo sistema, naujas apšvietimas ir atnaujintas ženklinimas.

Ši jungtis taps nenutrūkstamo tinklo dalimi, kuria Žirmūnų ar Šiaurės miestelio gyventojai galės patogiai susisiekti su centru ir Senamiesčiu.

Kitąmet prasidės atnaujinimo darbai ir daugiabučių namų kvartalo, esančio Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvių trikampio, teritorijoje: bus įrengti pėsčiųjų ir dviračių takai, sporto ir aktyvaus poilsio aikštelės, rekreaciniai pėsčiųjų takai, naujas apšvietimas, pasodinti įvairūs želdiniai. Šalia Žirmūnų gatvės atsiras naujas skveras, kuriame bus įrengta ramaus poilsio zona, vaikų žaidimo aikštelė, suoliukai ir apšvietimas. Prie M. Katkaus gatvės bus įrengtos automobilių stovėjimo vietos, apšvietimas. Žirmūnų gatvėje ties parduotuve „IKI“ bus įrengtas šviesoforas, greičio matavimo ir vaizdo stebėjimo sistema. Apkasų ir Minties gatvių sankirtoje atsiras šviesoforas, o Tuskulėnų gatvėje – greičio matuoklis.

Po poros metų pavasarį tarp Žalgirio ir Lvovo gatvių atsiras nauja beveik kilometro ilgio dviejų eismo juostų Kernavės gatvė. Per visą gatvę nusidrieks ir raudono asfalto dviračių takas ir pėsčiųjų šaligatviai, kurie susijungs su kitąmet planuojamu pradėti tiesti beveik kilometro ilgio dviračių taku Žalgirio gatvėje ir taps patogia jungtimi riedėti dviračiais per Šnipiškes, vykti į darbus Konstitucijos prospekte. Žalgirio gatvėje bus atnaujintas ir tako apšvietimas, šaligatviai, takai susijungs su planuojamu miesto dviračių tinklu: Rinktinės, Apkasų, Ozo, Linkmenų gatvėse bei viešąją erdve Širvintų gatvėje. Šis takas taip pat susijungs ir su itin judriu Konstitucijos prospektu, kuriame įsikūrę daug verslo centrų ir Ozo gatve ties Vilniaus licėjumi.

Artimiausiu metu planuojama tiesti daugiau kaip 20 km dviračių ir pėsčiųjų takų jungčių  – Neries krantinėse ir palei Vilnią, Pilaitės pr., „Žirmūnų trikampyje“ – Žirmūnų, Minties ir Tuskulėnų gatvėse, Šiaurinėje miesto teritorijoje – Neries Senvagės teritorijoje bei palei Linkmenų g., Giedraičių, Kareivių bei Žirmūnų gatvėse. Darbai bus planuojami Žalgirio, Rinktinės, Apkasų, Širvintų, Kernavės gatvėse. Dviračių takai taip pat projektuojami Šiaurinėje, Ukmergės, Erfurto, Algirdo, Geležinkelio, Dariaus ir Girėno gatvėse Balsių, Ragučio gatvėse ir kitur.

Per pastaruosius dvejus metus visame mieste įrengta bemaž 2 tūkstančiai naujų dviračių stovų, prie kurių galima saugiai prirakinti dviračius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rrr

rrr portretas
ydomu kada prades atnaujint Nemencines plente 10-15 kilometre dviraciu keliuka,o tai jau visiskai susidevejas!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių