Pereiti į pagrindinį turinį

Žinomas žurnalistas ir politikos apžvalgininkas V. Tretjakovas lankysis Vilniuje

2013-09-24 15:10 diena.lt inf.
Organizatorių nuotr.

Tarptautinio žiniasklaidos klubo „Formatas - A3“kvietimu į Vilnių atvyks žinomas Rusijos žurnalistas, politikos apžvalgininkas ir televizijos vedėjas Vitalijus Tretjakovas. Rugsėjo 26 dieną viešbučio „Šarūnas“  konferencijų salėje jis dalyvaus viešame susitikime tema „Rusija Europos ir globalioje erdvėje“.

Klubo svečias -  savo šalyje labai autoritetingas žmogus: į jo nuomonę įsiklauso ir valdžios, ir verslo atstovai, o televizijos kanalu „Kultūra“ rodomą laidą „Ką daryti?“, kurią veda V.Tretjakovas, stengiasi pažiūrėti kiekvienas politikas ir politologas, laikydami tai savo pareiga. Pasak jo kolegų, tai žmogus, kuris duoda interviu, ima interviu ir bet kokiu formatu demonstruoja aukščiausio lygio žurnalistiką, ir ne bet kokią, - politinę žurnalistiką. 

Jis be jokių kompromisų kelia aštrius klausimus ir randa realius atsakymus. Kokia turi būti nacionalinė idėja? Kaip nugalėti terorizmą? Kas yra toji euroatlantinė civilizacija? Susitikimo dalyviai apie Rusiją  jo gali klausti bet ko, kaip, beje, ir apie tai, kaip gyventi šalia Rusijos.

V.Tretjakovas – garsiojo leidinio „Nezavisimaja gazeta“, kurį  profesionalai laiko geriausiu nacionaliniu politiniu leidiniu,  įkūrėjas,  daug metų buvo laikraščio „Moskovskije novosti“ vyriausiasis redaktorius. Šiuo metu V.Tretjakovas yra  Maskvos universiteto Aukštosios televizijos mokyklos dekanas, Rusijos tarptautinių tyrimų asociacijos užsienio ir gynybos politikos tarybos prezidiumo narys. 

Jo knygos „Ar mums reikia Putino po 2008 metų“, „Bestuburė Rusija“, „Mokslas būti Rusija“ ir kitos sukėlė didžiulį rezonansą visuomenėje ir buvo išverstos į daugelį Europos kalbų. Knyga „Kaip tapti žinomu žurnalistu. Šiuolaikinės rusų žurnalistikos teorijos ir praktikos paskaitų kursas“ tapo bestseleriu. “Rusija negali būti maža ir tyli šalis“, - mano klubo svečias. O kodėl, - jis pats paaiškins Lietuvos publikai.  

Į susitikimą kviečiami žurnalistai ir istorikai, politologai, visuomenės veikėjai, aukštųjų mokyklų studentai ir  dėstytojai, mokytojai ir vyresniųjų klasių moksleiviai.

Susitikimas vyks rugsėjo 26 dieną Vilniuje, viešbučio „Šarūnas“ konferencijų salėje (Raitininkų g. , 4). Pradžia 17.00.

Įėjimas nemokamas, bet prieš tai būtina užsiregistruoti telefonu +370 607 36477 arba  elektroniniu paštu: [email protected]