Pereiti į pagrindinį turinį

Žinių klasė globojamiems vaikams – jau ir sostinėje

2009-05-26 15:59
Žinių klasė globojamiems vaikams – jau ir sostinėje
Žinių klasė globojamiems vaikams – jau ir sostinėje / Shutterstock nuotr.

Antradienį Vilniaus vaikų globos namuose „Gilė“ atidaryta žinių klasė. Perprasti šiuolaikines technologijas, mokytis bei ieškoti informacijos vaikai galės naudodamiesi šešiais kompiuteriais su reikalinga programine įranga.

Idėjos iniciatorius, labdaros ir paramos fondas „Jiezno vaikai“, į šios klasės įrengimą investavo beveik 52 tūkst. litų. Tai trečioji žinių klasė Lietuvoje. Iš viso į Vilniuje, Kaune ir Jiezne įrengtas klases fondas investavo 327 tūkst. litų.

„Gilės“ globos namuose atlikus kapitalinį remontą ne tik įrengtos šešios vietos darbui kompiuteriu, tačiau ir biblioteka, kurioje - naujos knygos, laikraščiai, bibliotekų valdymo techninė ir programinė įranga.

„Siekiame sudaryti kuo geresnes sąlygas vaikams, kurie nori mokytis, gauti žinių, tobulėti bei perprasti šiuolaikines technologijas. Moderni ir patogi žinių klasė vaikams galimybė ne tik pažinti pasaulį, tačiau ir neatsilikti nuo bendraamžių, geriau pritapti bendruomenėje. Ypač svarbu, kad projektas nėra vienkartinis, o jo tęstinumas užtikrina, kad šiuolaikinės technologijos tampa prieinamos vis didesniam būriui besimokančių vaikų“, - sakė Snieguolė Kirijanovienė, labdaros ir paramos fondo „Jiezno vaikai” direktorė.

Praėjusiais metasi fondas atidarė žinių klasę Kauno vaikų globos namuose „Atžalynas”. 2006 metais fondas įrengė biblioteką Jiezno vaikų globos namuose, o 2005 metais - žinių klasę.