Quantcast

Žaliųjų ežerų paplūdimyje – moderni gelbėjimo stotis

  • Teksto dydis:

Vasara dar nesibaigė, o sostinės savivaldybės įmonė „Grinda“ jau pradeda pasiruošimą kitų metų sezonui: pasirašius statybos rangos sutartį, Žaliųjų ežerų paplūdimyje bus rekonstruota gelbėjimo stotis. Pavasarį naujojoje stotyje dirbs ne tik gelbėtojai – čia bus įrengtas medicinos punktas, gelbėjimo ir sporto inventoriui laikyti skirtos patalpos.

„Senasis 100 kv. m pastatas, statytas prieš beveik 50 metų, jau kurį laiką buvo nenaudojamas dėl avarinės būklės, todėl pastaraisiais metais Žaliųjų ežerų paplūdimyje dirbantys gelbėtojai turėjo glaustis šalia pastatytame vagonėlyje. Tokios darbo sąlygos nebuvo patogios gelbėtojams, o užkonservuotas senasis statinys nepuošė populiaraus sostinės paplūdimio“, – teigia už Vilniaus miesto paplūdimių priežiūrą atsakingos įmonės „Grinda“ vadovas Kęstutis Vaicekiūtis.

Naujosios gelbėjimo stoties Žaliųjų ežerų paplūdimyje darbai prasidės, kai bus nugriauta dar 1970 m. statyta senoji medinė stotis. Planuojama, kad po 7 mėnesius užtruksiančių rangos darbų bendrovės „Grinda“ gelbėtojai įsikels į dviaukštį 150 kv. m pastatą. Jame bus įrengtos gelbėtojų budėjimo ir poilsio patalpos, persirengimo kambariai ir dušai, įrengtas kabinetas, skirtas suteikti pirmąją medicininę pagalbą.

Naujoji gelbėjimo stotis bus įrengta senosios vietoje, ant kalvelės, stūksančios ežero pakrantėje. Dviaukštės stoties viršutinėje terasoje budintis gelbėtojas galės gerai matyti ežere besimaudančiuosius, o ant lieptų ar valtyse budintys gelbėtojai prireikus greitai suteiks reikalingą pagalbą.

„Balsio (Žaliųjų ežerų) paplūdimys – vienas populiariausių Vilniuje. Skaičiuojame, kad geru oru čia kasdien apsilanko keli tūkstančiai poilsiautojų. Šiemet Žaliųjų ežerų gelbėtojai išgelbėjo 6 skęstančiuosius ir 52 kartus suteikė pirmąją medicininę pagalbą. Rūpindamasi saugiu besimaudančiųjų poilsiu, bendrovė planuoja ateityje atnaujinti gelbėjimo stotis ir kituose sostinės paplūdimiuose“, – pastebi K. Vaicekiūtis.

Senojoje stotyje buvo įrengtas elingas, kur Vilniaus miesto sporto centro baidarininkai ir kanojininkai laikė savo įrangą. Rekonstruojant pastatą, cokoliniame aukšte numatyta įrengti patalpas, kuriomis ir toliau galės naudotis jaunieji sportininkai.

Naujosios gelbėjimo stoties pastatymas kainuos 140 tūkst. eurų ir bus finansuojamas bendrovės „Grinda“ lėšomis.

Bendrovė šiuo metu prižiūri 9 sostinės viešuosius paplūdimius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių