Quantcast

WiMAX 4G internetas stiprina ryšį Vilniuje

WiMAX 4G interneto paslaugas teikianti bendrovė Telecentras teigia sustiprinusi jau mėnesį sostinėje veikiantį WiMAX ryšį Vilniaus mieste. Praėjusią savaitę bendrovė įrengė bazines ryšio stotis Pilaitės mikrorajone, Naujojoje Vilnioje, Bukčiuose, Kirtimuose ir Jankiškėse.

„Bazinių stočių įrengimas šiose miesto vietose yra vienas iš numatytų plėtros etapų Vilniuje, kurių metu iki liepos mėnesio planuojama įrengti daugiau nei šimtą bazinių ryšio stočių ir paslaugų teikimą užtikrinti visame mieste“, - teigė Telecentro WiMAX projekto vadovas Mindaugas Kupris.

Jo teigimu, įgyvendinus plėtrą, iki šių metų pabaigos planuojama WiMAX interneto paslaugas pradėti teikti ir aplink Vilnių esančiose privačių namų gyvenvietėse.

Pasak Telecentro atstovo, WiMAX ryšys praėjusią savaitę pradėtas teikti Tarptautinio Vilniaus oro uosto teritorijoje.

„Tinklo tankinimo darbai artimiausią laikotarpį taip pat bus vykdomi ir tuose Vilniaus miesto mikrorajonuose, kuriuose paslauga prieinama jau dabar“, – sako M. Kuprys.

Vilniuje WiMAX 4G interneto paslaugos MEZON pradėtos teikti kovo 3 dieną, o artimiausiu metu jos bus teikiamos ir  Kauno, Klaipėdos, Šiaulių bei Panevėžio miestuose.

Per dvejus metus Telecentras į WiMAX 4G technologijos interneto paslaugų plėtros projektą planuoja investuoti apie 100 mln. litų.


Šiame straipsnyje: mezonwimax

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių