Quantcast

W. Tomaszewskis teigiamai vertina rinkimų rezultatus, neabejoja sėkme Vilniaus rajone

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis europarlamentaras Waldemaras Tomaszewskis (Valdemaras Tomaševskis) teigiamai vertina savivaldos rinkimų rezultatus ir sako neabejojantis, kad partijos kandidatas Waldemaras Urbanas (Valdemaras Urbanas) bus išrinktas Vilniaus rajono meru.

„Waldemaras Urbanas užsitikrino laimėjimą antrame rate, kadangi visi supranta, kad turint tokį didelį palaikymą, pakeitimų realiai negali būti“, – pirmadienį per spaudos konferenciją sakė W. Tomaszewskis.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, W. Urbanas pirmajame mero rinkimų ture surinko 46,63 proc. rinkėjų balsų, antroje vietoje liko socialdemokratų partijos kandidatas Robertas Duchnevičius su 24,84 proc. balsų.

Per ankstesnius rinkimus LLRA-KŠS kandidatė Marija Rekst buvo išrinkta mere pirmame ture, 2019 metais jis gavo 52,48 proc. balsų.

W. Tomaszewskis teigė, kad pirmojo rinkimų turo rezultatai partijai yra geri, gauta daugiau rinkėjų balsų nei 2019 metais.

„Mes gavome gerokai daugiau balsų, praėjusiuose rinkimuose 59 tūkst. ir 5 proc., šiuose – 5,5 proc. ir apie 65 tūkst. balsų gavome. Tai ženklus padidėjimas“, – sakė partijos lyderis.

„Kėlėme tik 11 sąrašų, neturėjome sąrašo Klaipėdoje, kur gauname apie 5 tūkst. balsų, neturėjome Kaune ir kitur, ten dar 3-4 tūkst. surinkdavome balsų. Galima daryti išvadą, kad realus mūsų palaikymas yra virš 6 proc.“, – pridūrė jis.

W. Tomaszewskis taip pat teigė, kad Vilniaus apskrityje bendrai partija gavo daugiausiai – 55 – mandatus.

„Laimėjome pirmame rate Šalčininkų rajone su 80 proc. balsų, Vilniaus rajone bus antras ratas, bet rezultatas nemažiau įspūdingas, apie 48 proc. balsų gavome, Trakų rajone apie 20 proc. surinko mūsų kandidatas Jaroslavas Narkevičius ir kovos dėl mero posto antrame rate“, – teigė jis.

„Vilniuje ne tik išlaikėme savo pozicijas, bet ir ženkliai jas padidinome, septyni mandatai tai yra labai didelio svorio mandatai“, – teigė W. Tomaszewskis.

Vilniaus miesto savivaldos rinkimuose LLRA-KŠS liko penktoje vietoje, tačiau partijos lyderis sako kol kas neturintis sprendimo, kurį kandidatą sostinės mero rinkimuose paremtų. 

„Rytoj rinksis mūsų štabas, vadovybė, analizuosime situaciją“, – sakė jis.

Politikas taip pat teigė ramiai vertinantis galimybę būti naujoje valdančiojoje koalicijoje sostinėje. Anot jo, buvimas valdžioje ir daugumoje „nėra tikslas savyje“.

„Mandatai, kuriuos surinkome, irgi nėra tikslas, tik priemonė realizuoti programą. (...) Mums pavyko Vilniaus krašte daug darbų nuveikti, turime nemažą mandatų skaičių (...) taip jau yra, kad praktiškai visose savivaldybės, kur turime atstovus, visos partijos nori su mumis bendradarbiauti“, – teigė W. Tomaszewskis.

VRK duomenimis, LLRA-KŠS savivaldos rinkimų pirmajame ture iš viso gavo 5,34 proc. balsų. Vien Vilniaus mieste partija padidino rinkėjų skaičių – čia už ją balsavo 23,89 tūkst. rinkėjų, 2019 metais gavo 19,9 tūkst. balsų.

Prieš ketverius metus LLRA-KŠS laimėjo du merų postus – Vilniaus ir Šalčininkų rajonuose.

 


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.


      Žemėlapis sukurtas Vyriausiosios rinkimų komisijos užsakymu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

senis

senis portretas
nelabai tikiu kad ji kas nors gerbia vilniaus rajone .

Neperskaitau,kas jis

Neperskaitau,kas jis portretas
toks?

taigis

taigis portretas
Zmogus su dviguba kauke,tokiu reikia saugotis,jie pavojingi visiems,duris i nugara -is ju,
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių