Quantcast

Vyriausybė sostinės savivaldybei perdavė Moksleivių rūmus

Vyriausybė sostinės savivaldybei trečiadienį perdavė Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą – vadinamuosius Moksleivių rūmus.

Didžiausią Lietuvoje neformaliojo švietimo įstaigą Vyriausybė perdavė iš ją iki šiol valdžiusios Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos.

Pasak ministro Algirdo Monkevičiaus, įstaiga perduodama vykdant pavaldžių įstaigų optimizaciją, taip atsisakoma ministerijai nebūdingų funkcijų.

Kartu savivaldybei nuspręsta skirti 1,33 mln. eurų iš šiųmetinio valstybės biudžeto ir įstaigos pajamų centro veiklai šiemet, dar 3,2 mln. eurų planuojama numatyti iš kitų metų biudžeto vėlesnei Moksleivių rūmų veiklai.

Įstaigą perimanti savivaldybė žada gerinti jos veiklos efektyvumą.

Sostinės Konstitucijos prospekte įsikūręs Lietuvos vaikų ir jaunimo centras yra didžiausia neformaliojo ugdymo įstaiga Lietuvoje, turinti plaukimo baseiną, sporto sales, organizuojanti sporto, menų ir kitokius užsiėmimus vaikams, jaunimui bei suaugusiems, taip pat įvairius mokymus pedagogams.

Vyriausybės sprendimu Vilniaus savivaldybei taip pat perduotas Vilniaus technologijų mokymo centro valdomas nekilnojamąjį turtas Vilniuje, Parko gatvėje. Pasak ministro, patalpos bus naudojamos ikimokykliniam ugdymui, vaikų ir suaugusiųjų neformaliojo švietimo organizavimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių