Quantcast

Vyriausybė pritarė Kino centro steigimui

Vyriausybė trečiadienį pritarė Kino centro, atsakingo už kino politikos įgyvendinimą, steigimui nuo gegužės 1-osios.Kino centras įsikurs sostinės Z.Sierakausko gatvėje.

Kaip skelbiama Kultūros ministerijos projekte, ministerija šiemet Kino centrui ketina skirti 500 tūkst. litų, planuojama, kad įstaigoje turėtų būti įsteigta 15 pareigybių.Kino centro įkūrimas numatytas Kino įstatymo pakeitimo įstatyme.

„Tokios įstaigos Lietuva laukė jau turbūt keliolika metų, tai yra paskutinė šalis Europos Sąjungoje, kuri įsisteigs tokį centrą“, - posėdyje sakė kultūros ministras Arūnas Gelūnas.

Kino centras rengs kino projektų konkursus valstybiniam finansavimui gauti, konsultuos filmų gamintojus, skirs valstybinį finansavimą kino projektams, kontroliuos, kaip naudojamas lėšos, sudarys bendrą kino srities informacijos ir statistikos duomenų bazę, skleis informaciją apie Lietuvos kiną, tvarkys Filmų registrą, suteiks filmų indeksus pagal žiūrovų amžiaus cenzą, skatins užsienio investicijas į Lietuvos kiną ir kita.


Šiame straipsnyje: Kino centraskinaskino projektai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Z I N A S tik tinkle

 Z I N A S tik  tinkle portretas
GALĖČIAU DIRBTI KINO CENTRE KŪRYBINĮ darbą, ne visą darbo dieną. Parašykite pageidavimus. Vilnius, Lietuvos žurnalistų sąjungos narys, kortelė 01018. /// Zigmantas S. ///
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių