Quantcast

Susitarimas pasiektas: vairuotojų streikas Vilniuje – stabdomas

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį savivaldybės įmonei pasiekus susitarimą su „Vilniaus viešojo transporto“ (VVT) profsąjunga, vairuotojų streikas sostinėje stabdomas.

„Geros žinios: vairuotojų streikas stabdomas. Dėkoju abiem pusėms už pagaliau pasiektą susitarimą – Vilniaus viešojo transporto ir profesinės sąjungos vadovams“, – „Facebook“ pranešė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Kad pasiekus susitarimą streikas stabdomas, BNS patvirtino ir Vilniaus viešojo transporto profesinės sąjungos vadovas Algirdas Markevičius.

Anot R. Šimašiaus, ketvirtadienį bus pasirašyta VVT darbuotojų kolektyvinė sutartis, dėl kurios suderėta praėjusį penktadienį. Ji įsigalios nuo sausio 1 dienos.

„Pilni autobusų tvarkaraščiai į miestą pradės grįžti jau nuo šio vakaro“, – sakė R. Šimašius.

Siekdama geresnių darbo sąlygų, profsąjunga protestavo pustrečios savaitės – nuo gruodžio 5-osios.

Pastaruoju metu derybose daugiausia diskusijų kėlė klausimai, susiję su užmokesčiu streikuojantiesiems.

Profsąjunga siekė, kad VVT apmokėtų pusę darbo užmokesčio streiko dalyviams. Tuo metu įmonė teigė to daryti neketinanti ir siūlė savo kompromisus.

Profsąjungos duomenimis, streike dalyvavo nuo 500 iki 550 darbuotojų.

VVT sostinėje aptarnauja 76 iš 105 maršrutų: penkis greituosius, 17 troleibusų ir 54 autobusų. Keleivių vežimo paslaugas vykdo dar du vežėjai – „Transrevis“, ir „Kautra“, jos keleivius veža įprastu grafiku. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Streikas,

Streikas, portretas
kaip pirmas tikrai nepolitizuotas o socialinis ivykis per 30 metu - progresyvus ir sveikintinas reiskinys Lietuvos darbo kulturos ir socialaus samoningumo atzvilgiu! Apsiejo be politiku "palaikymo" ir laipiojimo per langus ir tai tikrai saunu. Bet... Per mazai informacijos,visiskai nenusviesti reikalavimai,rezultatai,priemones ir budai jiems pasiekti,kokius darbo kodekso ir LR istatymus paliete sis procesas ir kokie pokyciai numatomi,kad nesusidarytu vergovines salygos ateityje? Tikimes platesnes apzvalgos ir komentaru is profsajungu puses! Juk kritines darbo salygos ir atlyginimai vyrauja visur,ne tik VVT! Dar baisiau isnaudojami furistai,kurjeriai,zvyrveziu,grudaveziu,miskaveziu vairuotojai! Kiekviena patirtis labai reikalinga ir kitu imoniu vairuotojams,profsajungoms. Pagaliau,tokia konspiracija gimdo paskalas ir itarinejimus neskaidrumu,ivairias interpretacijas is administracijos,politiku ir valdininku puses! Deretu daugiau informuoti visuomene.

Reality

Reality portretas
Egle brangia pastate šaligatviu nebarsto smeliu

Rici

Rici portretas
Ar ilgai truks susitarimas,generalinis neapipises vairuotojų,negali gyvent.Jį pirmoj eilėj reikėjo vyt lauk.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių