Quantcast

VU biblioteka turi naują direktorę

Vilniaus universiteto (VU) biblioteka turi naują generalinę direktorę – ilgametę bibliotekos darbuotoją Ireną Krivienę.
 
„Irena Krivienė jau daug metų dirba VU bibliotekoje. Taip jau likimo buvo lemta, kad jai dažnai teko pavaduoti susirgusią generalinę direktorę. I. Krivienei teko dirbti sudėtingu bibliotekai metu. Buvo vykdoma senosios bibliotekos renovacija. Taip pat teko rengti naujos bibliotekos Saulėtekio slėnyje Nacionalinio atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centro techninį projektą. I. Krivienė su šiais sudėtingais darbais puikiai susitvarkė, pasirodė kaip energinga, patyrusi ir pareiginga darbuotoja“, – I. Krivienės paskyrimo generaline direktore priežastis paaiškino VU rektorius Benediktas Juodka.

Naujoji VU bibliotekos generalinė direktorė prisipažino, kad apsispręsti priimti šias pareigas buvo nelengva. „Šios pareigos pirmiausia yra didelė garbė. Teks vadovauti seniausiai Lietuvos bibliotekai, turinčiai didžiausią Lietuvoje mokslo ir kultūros paveldą. VU biblioteka yra didžiausio Lietuvos universiteto biblioteka. Taigi ši biblioteka turi gebėti teikti kokybišką informaciją, tokią, kokios reikia mokslui ir studijoms Vilniaus universitete. Aš šią pareigybę suprantu, kaip didžiulę atsakomybę, todėl man buvo sunku apsispręsti priimant rektoriaus pasiūlymą.“, - sakė I. Krivienė.

Anot I. Krivienės, bibliotekos laukia ne vienas iššūkis. Nacionalinio atviros prieigos mokslinės komunikacijos ir informacijos centro statyba Saulėtekio slėnyje bus nauja, dar nepatirta veikla. Toliau bus tęsiama prieš porą metų pradėta senosios bibliotekos, įsikūrusios VU centriniuose rūmuose rekonstrukcija. Dar laukia nemažai darbų pritaikant pagrindines skaitytojų zonas šiuolaikiniam vartotojui.

„Man patinka VU bibliotekos darbuotojų požiūrio į darbą, į biblioteką, jos vietos akademinėje bendruomenėje kaita. Pradedama suvokti, kad esame ne kiekvienas sau, o komanda, siekianti bendro tikslo. Šiuos pokyčius inicijavo buvusi generalinė direktorė prof. Audronė Glosienė. Ypač vertinu jaunus žmones, kurių per pastaruosius dvejus metus į biblioteką atėjo tikrai nemažai. Jie ką tik buvo arba yra studentai. Jie turi laisvą požiūrį į biblioteką, jie puikiai suvokia, kokios bibliotekos norėtų, kokios bibliotekos norėtų jų draugai“, –geras bibliotekos ateities perspektyvas  piešė I. Krivienė.

I. Krivienės dosjė
I. Krivienė nuo 1976-ųjų metų dirba VU bibliotekoje. 1984-aisiais tapo Spaudinių saugojimo skyriaus vedėja. Nuo 1994 metų ėjo direktorės pavaduotojos pareigas. Nuo 2006 metų buvo paskirta direktore informaciniam aprūpinimui, ūkio ir finansų reikalams, o nuo 2008 metų buvo direktorė ekonomikai ir plėtrai. 
I. Krivienė taip pat yra VU Komunikacijos fakulteto lektorė bei doktorantė. Nuo 2006 metų yra LR Kultūros ministerijos Skaitmeninimo tarybos narė. Nuo 2003 metų – Lietuvos nacionalinio UNESCO programos Pasaulio atmintis komiteto narė.


Šiame straipsnyje: VUvu bibliotekakrivienė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių