Quantcast

VTEK: Vytautas Milėnas interesų nesupainiojo

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nusprendė, kad buvęs Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorius, sostinės tarybos narys, socialdemokratas Vytautas Milėnas nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų.

Tyrimas dėl jo elgesio buvo pradėtas po to, kai Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) nurodė, kad V.Milėnas, nustojęs eiti Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas, nepraėjus vienerių metų laikotarpiui, įsidarbino direktoriaus patarėju savivaldybės kontroliuojamojoje įmonėje - bendrovėje „Grinda“.

Anot VTEK pranešimo, įstatymas savivaldybės kontroliuotoje įmonėje draudžia užimti tik aukščiausias pareigas - įsidarbinti pareigose, tiesiogiai susijusiose su sprendimų priėmimu valdymo, turto tvarkymo, finansų apskaitos bei kontrole srityse.

Tuo metu šiuo atveju darbo sutartyje nustatyta, kad V.Milėnas konsultuoja bendrovės „Grinda“ direktorių, pataria jam pareiginiuose nuostatuose numatytais klausimais, tačiau savarankiškų sprendimų, tiesiogiai susijusių su šios bendrovės valdymu, turto tvarkymu, finansų apskaitos bei kontrole nepriima.

„Atsižvelgiant į tai, kad V.Milėnas bendrovėje “Grinda„ neužima vadovo, vadovo pavaduotojo, tarybos ar valdybos nario, taip pat kitų pareigų, tiesiogiai susijusių su sprendimų priėmimu įmonės valdymo, turto tvarkymo, finansų apskaitos bei kontrolės srityse, nėra teisinio pagrindo šio asmens įsidarbinimą minėtoje bendrovėje kvalifikuoti kaip Įstatymo 18 straipsnio reikalavimų pažeidimą“, - teigia VTEK.

„Grindos“ direktoriaus patarėju V.Milėnas dirba maždaug metus. Jis čia įsidarbino praėjus porai mėnesių po to, kai neteko savivaldybės administracijos direktoriaus posto.

Savivaldybės administracijai jis vadovavo dvejus metus. Iš šio posto atsistatydino, kai pernai vasarį vykusiuose savivaldybių tarybų rinkimuose buvo išrinktas į Vilniaus tarybą.


Šiame straipsnyje: vytautas milėnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Kad jis nesupainiojo viešųjų ir privačių interesų, tai dar nereiškia, kad yra teisinga ir sąžininga patarėjui mokėti 8 tūkst Lt ir, kad komentarai apie šį bičiulį neteisingi. Keista, kad jis dabar gali dirbti be Adomo? Savivaldybėje jis ne iš vietos.

Onute

Onute portretas
Milenas dar dirba?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių