Quantcast

VŠT ruošiasi perimti šilumos tinklus iš „Vilniaus energijos“

  • Teksto dydis:

Vilniaussavivaldybės valdoma bendrovė Vilniaus šilumos tinklai (VŠT) ieško konsultantų, kurie padės įmonei iš "Vilniaus energijos" perimti prieš 12 metų išnuomotus tinklus ir dvi termofikacijos elektrines.

VŠT paskelbė konsultantų, padėsiančių sklandžiai perimti "Vilniaus energijai" išnuomotą turtą, atranką. Dalyvių pasiūlymų laukiama iki lapkričio 4 dienos.

VŠT vadovas Arūnas Keserauskas BNS sakė, kad konsultantai padės išsiaiškinti, kaip perimti visą turtą.

"Mes tikimės, kad turėsime visą algoritmą, kaip mes tą ūkį atgal pasiimsime. Tai yra pasiruošimas tos sutarties (su "Vilniaus energija" - BNS) pabaigai. Mes viską darome pagal planą", - tvirtino A.Keserauskas.

Anot jo, kol kas nėra aišku, kas valdys šilumos tinklus nuo 2017 metų: "Dar nėra aptarta, ar tai bus akcinis dalyvavimas, ar turto pardavimas. Nuomos galimybių nebėra. Svarbiausia, kad vartotojui tarifas būtų kuo mažesnis".

Specialiai tinklų nuomai įkurtos bendrovės "Vilniaus energija" atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas BNS sakė, kad tolesnis tinklų nuomos ar pardavimo klausimas priklauso nuo Vilniaus valdžios sprendimo. Tada paaiškės, kokia kryptimi eis "Vilniaus energija".

"Turtas yra ir buvo Vilniaus miesto nuosavybėje. Ką Vilniaus miestas nuspręs, kai pasibaigs sutartis, taip ir bus", - BNS teigė N.Mikalajūnas.

Prancūzijos koncerno "Dalkia" kontroliuojama bendrovė "Vilniaus energija" 2002 metais įsipareigojo iki 2017 metų į Vilniaus šilumos tinklus investuoti apie 579 mln. litų. 2010 metais įmonė teigė investavusi beveik visą sutartą sumą - 518,2 mln. litų.

2010 metais Vilniaus taryba neleido dar dvidešimčiai metų - iki 2037 metų pratęsti nuomą sutarties, nes tai būtų pažeidę įstatymus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Įdomu, kaip bus su gautais pusantro šimto milijonų litų, gautų už parduotus taršos leidimus...kas tuos pinigėlius priglaudė?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių