Quantcast

VRK pamiršo vieną kandidatą

Vakar prasidėjus išankstiniam balsavimui, paaiškėjo, kad Panemunės vienmandatės rinkimų apygardos biutetenyje trūksta vieno kandidato. Per klaidą į jį neįtrauktas Krikščionių partijos narys Artūras Tamkutonis.

Kaltina spaustuvę

"Galvojau, kad paskambinęs draugas juokauja, bet paskui įsitikinau, kad manęs kandidatų sąraše nėra", – stebėjosi A.Tamkutonis

Panemunės apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Zigmas Jančauskas teisinosi, kad taip nutiko dėl spaustuvės klaidos.

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas vakar pavakare teigė, kad jau spausdinami nauji balsavimo biuleteniai, o išankstinis balsavimas vakar buvo sustabdytas. Šiandien šios apygardos rinkėjus pasieks nauji biuleteniai.

„Gaila, kad rinkimų apygardos komisija nepatikrino šių biuletenių. Jie juos yra gavę nuo pirmadienio – būtume pakeitę. Keisčiausia, kad visose informacinėse knygutėse, sąrašuose, plakatuose ir kitur A.Tamkutonis įrašytas. Padarytą klaidą aptikome spaustuvėje – redaktorė-maketuotoja kažkodėl neįtraukė šio kandidato į sąrašus. Kiek žinau, moteriai, padariusiai šią klaidą, iškviesta greitoji, jai sušlubavo sveikata“, – sakė Z.Vaigauskas.

Ką nutyli Z.Vaigauskas?

Nors VRK pirmininkas vakar visą kaltę vertė spaustuvei, tačiau "Kauno diena" turi dokumentus, verčiančius suabejoti, ar tai nėra pačios VRK klaida.

VRK savo tinklalapyje paskelbus sprendimą "Dėl kandidatų ir kandidatų sąrašų, dalyvausiančių 2012 m. Seimo rinkimuose, paskelbimo", Panemunės rinkimų apygardoje nebuvo įtraukta būtent A.Tamkutonio pavardė.

Tiesa, po kelių dienų oficialioje svetainėje A.Tamkutonis tarp kandidatų jau atsirado.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių