Quantcast

VPT: Vilniaus atliekų rūšiavimo gamyklos konkursas gali būti tęsiamas, tačiau lieka neaiškumų

  • Teksto dydis:

Viešųjų pirkimų tarnybai (VPT) nenustačius įstatymo pažeidimų ir leidus tęsti Vilniaus apskrities atliekų tvarkymo centro (VAATC) atliekų rūšiavimo gamyklos konkursą, lieka neaišku, kada bus pasirašyta sutartis su konkurso laimėtoja bendrove ""Energesman".

"Komisija pirmadienį rinksis į posėdį ir svarstys šią pateiktą Viešųjų pirkimų tarnybos išvadą. Mes priimsime sprendimus, kokių veiksmų imsimės toliau. Tada tęsime procedūras, kadagi Viešųjų pirkimų tarnyba tai ir pasakė - turime tęsti procedūras", - BNS sakė laikinai konkurso komisijos pirmininko pareigas einantis Lukas Andranavičius.

Tačiau jis sakė, jog sutarties su konkurso laimėtoja bendrove "Energesman" kol kas nebus galima pasirašyti, nes tai uždraudė teismas.

"Teismas pritaikė laikinąsias apsaugos priemones - būtent uždrausta pasirašyti sutartį. Kol teismas nepriims sprendimo panaikinti laikinąsias apsaugos priemones, tol mes sutarties negalėsime pasirašyti", - BNS sakė jis.

VAATC atstovas sakė negalintis pasakyti, kurios bendrovės prašymu pritaikytos laikinosios apsaugos priemones. Anot L.Andranavičiaus, VAATC šį sprendimą apskundė.

VPT teigimu, konkurso dalyvaujančios bendrovės "Bio Waste Technologies", "Prime Capital", "Lit Con" ir "Energesman" yra pateikusios ieškinius teismui. Dėl jų esmės VPT nepasisakė.

VPT liepos 11 dieną nurodė sustabdyti VAATC atliekų rūšiavimo gamyklos konkursą. Tarnybai pretenzijas dėl konkurso pateikė jo dalyvės "Manfula" ir "Prime Capital".

VAATC konkurso laimėtoja liepos 8 dieną buvo paskelbta "Energesman", kuri liko vienintelė konkurso dalyve, atmetus kitų 6 bendrovių pasiūlymus. Sustabdžius konkurso procedūras, sutartis su "Energesman" nebuvo pasirašyta, o bendrovės atstovai liepos viduryje tvirtino, kad gamyklą spėtų pastatyti laiku, jei sutartis būtų pasirašyta vėliausiai rugpjūčio 15 dieną. 

"Energesman" teigia, kad yra įkurta specialiai atliekų fabriko projektui ir vienija Lietuvos bendroves "Hidrostatyba" bei "Archiplana" ir Italijos įmones - statybos bendrovę "Versina", įrangos gamintoją ir montuotoją "Atzwanger" bei atliekų operatorę "Ladurner".

Dėl šimtamilijoninės vertės užsakymo konkuravo su koncernu "Icor" susijusi įmonė "Prime Capital", Ispanijos įmonė "Hera Tratesa", bendrovės "Požeminiai darbai", "Energesman", "Groslita", "Manfula" ir "LitCon".

Skelbta, kad atliekų rūšiavimo gamykla šalia Gariūnų turgavietės turėtų būti pastatyta iki 2015 metų spalio, ji turėtų perdirbti iki 250 tūkst. tonų atliekų. Statybos darbų kaina siekia 119 mln. litų, o eksploatavimo paslaugų kaina per 20 metų - 545,5 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liux

Liux portretas
O sako tas Zilius pora su kolega Gricuku :-) vyru meile nerudija :-)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių