Quantcast

Voko paslapties neatskleidžia

Savivaldybėje atplėštas vokas su statomų pramogų ir sporto rūmų valdymo konkurso dalyvio pasiūlymu. Išvysti skaičiai vis dar slepiami, bet, anot tarnautojų, jie nešokiruoja.

Išstudijavusi ir nusprendusi, kad konkurso dalyvis atitinka visus arenos valdytojui keliamus reikalavimus, savivaldybės Viešųjų pirimų komisija atplėšė voką su dalyvio siūlomu verslo planu ir finansine jo ir savivaldybės bendradarbiavimo išraiška.

Nei verslo plano, nei nurodytos sumos savivaldybės tarnautojai nekomentuoja.

"Turime laikytis tvarkos, kuri neleidžia skelbti tokios informacijos, kol nepasibaigė derybos", – sakė Viešųjų pirkimų ir koncesijų skyriaus vedėjas Raimondas Mačikėnas.

Paskelbus verslo planą būtų atvertos visos kortos, kuriomis galėtų pasinaudoti kitos verslo struktūros, jeigu dėl tam tikrų priežasčių derybos būtų nutrauktos ir reikėtų skelbti naują konkursą.

Anot R.Mačikėno, dalyvio parašyta suma, kurią savivaldybė turėtų mokėti jam už arenos valdymą, jo nešokiravo. Tiesa, kiek ji pagrįsta, paaiškės tik po detalios verslo plano analizės.

"Jeigu siūlomų paslaugų spektras labai platus, galima mokėti ir daugiau, bet jeigu ateis tik sargas ir atrakins duris, tada nėra už ką mokėti", – verslo plano analizės poreikį aiškino R.Mačikėnas.

Savivaldybės administracijos direktorius Vygantas Gudėnas laikosi nuomonės, jog derybų grupė turi siekti, kad operatoriui už arenos valdymą išvis nereikėtų mokėti.

"Kitu atveju, jie turės ne tik derybų grupei, bet ir visai savivaldybės tarybai įrodyti, kad arenos valdymas yra nuostolingas", – sakė V.Gudėnas.

Savivaldybės derybininkams trukdys mažas susidomėjimas konkursu. Dokumentus jam pateikė tik viešosios įstaigos "Kauno Žalgirio rėmėjas" ir asociacijos "Kauno futbolo ir beisbolo klubas" konsorciumas. Jei derybas tektų nutraukti, niekas negali garantuoti, kad atsirastų norinčiųjų dalyvauti naujai skelbiamame konkurse.

"Žalgirio" valdybos narys Remigijus Jurgelaitis teigė manantis, kad savivaldybei pasiūlytos sąlygos yra gana palankios.

"Manome, kad mūsų pasiūlytos sąlygos yra itin palankios savivaldybei, todėl derybos turėtų trukti neilgai", – kalbėjo R.Jurgelaitis.

Pasiūlymą vertinantys savivaldybės komitetai savo išvadas turėtų pateikti kitos savaitės pradžioje. Kitą savaitę galėtų įvykti ir pirmasis susitikimas su dalyvio atstovais. Kol kas niekas negali pasakyti, kiek užtruks derybos, tačiau abi pusės suinteresuotos, kad 25 metus areną valdysiantis operatorius paaiškėtų kuo greičiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių