Quantcast

V.Navickas nemato problemų dėl gėjų parado Vilniuje

Vilniaus meras konservatorius Vilius Navickas sako nematantis problemų rengti sostinėje Baltijos šalių gėjų paradą, kurį 2010-aisiais eilės tvarka Vilniuje turėtų organizuoti Lietuvos seksualinės mažumos.

Anot Latvijos spaudos, šios šalies seksualinių mažumų organizacijos mano, kad Vilniaus vadovai kitąmet neleis vykti šiam renginiui Lietuvoje. Tačiau sostinės meras antradienį paneigė, jog savivaldybė iš anksto nusistačiusi leidimo neišduoti.

„Kol kas nieko negirdėjau apie tai, bet mes niekada nesakėme, kad tikrai neduosime (leidimo - red.past.). Nematau tam super ypatingų problemų, visus gautus prašymus svarstysime", - teigė V.Navickas.

Anksčiau jis yra sakęs, kad leistų minėtoms mažumoms žygiuoti Savanorių prospektu, tačiau netoleruotų jų demonstracijos sostinės centre.

Lietuvos gėjų lygos pirmininkas Vladimiras Simonko antradienį dar negalėjo pasakyti, kuriose konkrečiose sostinės vietose numatoma 2010-ųjų gegužę vyksianti akcija ir kaip ji turėtų atrodyti.

Jo teigimu, į Lietuvoje vyksiantį paradą „Baltic Pride“ ketina atvykti ne tik svečiai iš Latvijos, Estijos, bet ir iš Lenkijos, organizacijos „Amnesty International“ atstovai, taip pat Olandijos parlamentarai ir kiti. Pasak gėjų lygos pirmininko, negali būti spėlionių, kad akcija neįvyks.

„Vilniaus valdžia turės atsakyti sau į klausimą, ar žmogaus teisės - visiems, ar tik tiems privilegijuotiems piliečiams. Į šį klausimą teks anksčiau ar vėliau atsakyti, o 2010-ieji metai bus proga į šitą spėliojimą susikoncentruoti galbūt ir naujajai prezidentei. (...) Negali būti jokių spėliojimų, kad galbūt nevyks. Lietuva įsipareigojo laikytis žmogaus teisių konvencijos ir ji turės vienaip arba kitaip surasti galimybes šitam renginiui įvykti", - pareiškė V.Simonko.

Jis sakė sulaukęs Vakarų valstybių ambasadorių pažadų paremti numatomą paradą.

V.Simonko tvirtinimu, jei atsakymas išduoti leidimą paradui būtų argumentuojamas didelėmis išlaidomis saugumo užtikrinimui, tai parodytų, "kiek Lietuvai kainuoja homofobija".

2009-aisiais seksualinių mažumų paradas praėjusį šeštadienį vyko Rygoje. Į jį susirinko 300-400 žmonių iš visų Baltijos valstybių ir kitų Europos šalių.

Pernai rugpjūtį tuometinis Vilniaus meras Juozas Imbrasas neleido Vilniuje stovėti Europos Komisijos vilkikui „Už įvairovę. Prieš diskriminavimą".


Šiame straipsnyje: GėjaiNavickas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių