Quantcast

V.Navickas inauguruotas dvigubai pigiau už J.Imbrasą

Rotušėje pirmadienį buvo paminėta dviguba šventė: Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo diena ir naujojo Vilniaus mero Viliaus Navicko inauguracija. Ankstesnio Vilniaus vadovo inauguracija mokesčių mokėtojams kainavo dvigubai brangiau.

Į iškilmingą Vilniaus miesto savivaldybės tarybos posėdį miesto Rotušėje susirinko sostinės valdžios atstovai, seimo nariai, kiti svečiai. Kovo 11-osios minėjimo proga kalbą sakė Istorijos instituto docentas Vladas Sirutavičius, priminęs istorines šios datos aplinkybes ir jų svarbą dabartinei Lietuvos padėčiai.

Vėliau pereita prie mero regalijų naujajam miesto vadovui įteikimo. Mero insigniją (grandinę) V.Navickui iškilmingai uždėjo vyriausiasis Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Gediminas Konstantinas Daubaras. Jis džiaugėsi, kad naujajam merui netrūksta entuziazmo ir energijos, pasak jo, labai reikalingos sustingusiam miestui.
V.Navickas padėkos kalboje žadėjo, kad stengsis dirbti efektyviai, priimti skaidrius sprendimus ir tikino, kad tai daro jau dabar. "Kurkime Vilnių saugų, lygiai teisingą visiems, kad jame būtų gera gyventi ir nebūtų nereikalingų žmonių", - kalbėjo jis, pabrėždamas, kad ilgą laiką Vilniaus valdžioje į situaciją buvo žiūrima pro rožinius akinius, dėl to dabar daugelį klausimų spręsti jam bus dar didesnis iššūkis.

Vilniaus meru V.Navickas išrinktas vasario 11 dieną. Už jį balsavo 30 tarybos narių iš 51. Nors į ceremoniją buvo kviesti buvę Vilniaus merai, Juozo Imbraso nei kitų opozijos narių salėje nebuvo. Teismas dar nėra nusprendęs, ar J.Imbrasas iš mero posto buvo nuverstas teisėtai.

Bendras abiem progoms skirtas renginys mokesčių mokėtojams atsieis 8 tūkst. 500 litų. Sostinės valdžia aiškina, kad tai esą beveik dvigubai mažiau nei išleista ankstesnio mero Juozo Imbraso inauguracijos iškilmėms. Pastarasis renginys 2007 m. gegužę, Savivaldybės teigimu, kainavo beveik 15 tūkst. litų.

Iškilmingo posėdžio proga koncertavo Asmik Grigorian, Rasa Juzukonytė, Liudas Mikalauskas, Aidas Puodžiukas, choras „Jauna muzika“.


Šiame straipsnyje: NavickasMerasinauguracija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių