Quantcast

V.Mazuronis: draudimas mitinguoti prie Seimo laužo demokratiją

Seimo opozicinės Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis paragino Vilniaus merą Raimundą Alekną leisti profsąjungoms sausio 16-ąją mitinguoti prie Seimo rūmų.

Antradienį išplatintame atvirame laiške, adresuotame R.Aleknai bei žmogaus teises ginančioms organizacijoms, V.Mazuronis reiškia susirūpinimą „iškilusia grėsme mūsų demokratijai“. „Tokią grėsmę neabejotinai kelia Vilniaus miesto savivaldybės priimtas sprendimas neleisti Profesinių sąjungų konfederacijai sausio 16 dieną rengti mitingo prie Seimo“, - rašoma laiške.

Todėl kreiptasi į sostinės merą, prašant „iš naujo apsvarstyti šį sprendimą ir jį pakeisti“. „Mano nuomone, draudimas visuomenei rinktis norimose vietose ir išsakyti savo nuomonę yra ne tik neteisingas, bet ir neteisėtas“, - tikina V.Mazuronis.

Jo nuomone, profsąjungoms „neabejotinai turi būti leista rengti mitingą ten, kur jos nori, nes šią teisę joms suteikia įstatymas“.

Savo laiške Tvarkos ir teisingumo frakcijos seniūnas panašaus pobūdžio draudimus pareiškė suprantąs kaip konservatorių „valdžios ir partijos baimę išgirsti rinkėjų kritiką bei nuogąstavimus, kad galima priešiškumo banga neužkrėstų visos šalies“. „To negali būti. Juo labiau, pažeidžiant žmonių teisę į laisvą žodį ir susirinkimų laisvę. Draudimas rengti mitingus ir garsiai kalbėti tai, ką valdžios atstovams ne visada malonu išgirsti, veda tik vienu keliu – į diktatūrą, kuri nedaug skiriasi nuo Baltarusijos metodų užtildyti tautą“, - rašoma laiške.

Todėl R.Alekna „primygtinai“ paragintas „laiku užkirsti tam kelią ir kuo greičiau grįžti į normalius demokratijos bėgius, kol dar labiau nesupykdėme tautos ir nenumarinome gležnų valstybingumo bei sąžiningos ir atviros politikos daigelių“.

Kreipdamasis į „visas žmogaus teises ginančias organizacijas Lietuvoje“ V.Mazuronis pakvietė jas nelikti abejingais stebėtojais, „kai yra grubiai pažeidinėjama piliečių teisė viešai pareikšti savo nuomonę“: „Jeigu šiandien, prisidengdama išgalvotomis priežastimis, valdžia grubiai pamina profsąjungų narių teisę į susirinkimų laisvę, rytoj ji šluostysis kojas į visas kitas mūsų visų teises Lietuvoje“.

Profesinės sąjungos, taip pat radikaliais pareiškimais pasižymėjęs Algirdo Paleckio vadovaujamas Socialistinis liaudies frontas planavo sausio 16 dieną prie Seimo organizuoti protesto mitingą, prisimenant prieš dvejus metus tą pačią dieną įvykusį protestą, pasibaigusį riaušėmis.

Vilniaus savivaldybė neišdavė leidimo tokį mitingą rengti prie Seimo, nes tuo pat metu toje pačioje vietoje vyks Sausio 13-osios dvidešimtmečiui skirti renginiai. Todėl mitingo organizatoriams pasiūlyta pasirinkti kitą vietą protestui. Šie nesutinka ir žada savivaldybės sprendimą apskųsti teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Savo veiksmais žydai įrodo esantys šėtoniškais padarais. Jie juk neša į pasaulį melą ir prievartą. Juk ir ant kryžeiviško kalavijo buvo atnešta į Lietuvą religija, kurioje garbinamas šėtoniškas kryžius ir apipjaustytas žydas. Tikriausiai ir kompus blokuoja žydai, nes jie neapkenčia žmonių pasakomos tiesos todėl griebiasi prievartos.

bačkašaukius

bačkašaukius portretas
drausti reik

kaunas

kaunas portretas
kai nepriklausomybes reikejo,tai zmones kviete prie seimo, o dabar del vedomos niekingos politikos zmonems isreiksti savo nuomone varykit i miskus,apsitverkit ir apsisaugokit seima ,kaip saugojot gejus,ir nereikes bijoti ,o jei bijot tai yra pagrindo.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių