Quantcast

Vingio parke tradiciškai bus švenčiama Rusijos diena

Birželio 9 d., sekmadienį, 13 val.  jau vienuoliktą kartą vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami į vieną  masiškiausių ir jau tapusią gražia miesto tradicija „Rusijos Dienos“  šventę Vingio parke.

Čia atvykusius pasitiks garsaus lenktynininko Stasio Brundzos retro  automobilių paroda, įvairios pramogos, knygų, suvenyrų, paveikslų mugės,  bus galima paragauti nacionalinės rusų virtuvės tradicinių patiekalų.

14 val. prasidės šventinis koncertas, kuriame pasirodys net 400  geriausių atlikėjų iš Vilniaus, Kauno, Visagino, taip pat Rusijos ir  Baltarusijos muzikiniai kolektyvai bei meno meistrai.

Žiūrovų laukia maloni staigmena – koncertinėje programoje  dalyvausgarsi ir labai populiari grupė iš Maskvos „Samocvety“ .

Koncerto puošmena taps išraiškingos Baltarusijos Respublikos  Valstybinės premijos laureatės, Baltarusijos liaudies artistės Valentinos  Gajevos vadovaujamo garsaus Baltarusijos valstybinio choreografinio  kolektyvo „Choroški“ kompozicijos. Iš Kaliningrado šventės dalyvius  sveikins to regiono garsus liaudies instrumentų orkestras, iš Jaroslavlio  miesto – spalvingas folklorinis ansamblis „Uzaren“.

Koncertinėje programoje dalyvaus jau gerai žiūrovams pažįstamas Ilja  Vatkinas ir grupė „Kupe“, Birutė Dambrauskaitė,broliai Frankoniai,  Veronika Gordijevskaja, Viktoras Malinauskas, „Santaros“  mokyklos pučiamųjų orkestras, Lietuvos Rusų dramos teatro kolektyvas  „Angel projekt“, šokio teatras „Andre Dance“, ansamblis „Draugelis“,  šokių kolektyvai „Fantazija“, „Helios“ ir XI-jo tarptautinio vaikų kūrybos  festivalio laureatai.

Šventinės programos baigiamuosius akordus jaunimui skirs kurdami rusų  kultūros dvasią tokios grupės kaip „RusRock“ ir „Lemon Joy“, Katarina  Morar iš Rusijos ir kiti.

Šventinę nuotaiką kurs ir organizacijų – „Slavų vainikas“, „Mažasis  genijus“ ir studijos „Alegrija“ organizacinio komiteto, Vilniaus miesto  visuomeninių organizacijų koordinacinės tarybos nariai.

Šventės rėmėjai: Rusijos Federacijos Ambasada Lietuvoje, Lietuvos  Respublikos kultūros ministerija ir Vilniaus miesto savivaldybė. Šventės režisieriai-choreografai: Natalija Leškina ir Andrejus  Prociv. Ilgametė šventės organizacinio komiteto pirmininkė – Olga  Gorškova.

Rusijos diena švenčiama birželio 12 dieną. Anksčiau ši šventė vadinta  tiesiog Nepriklausomybės diena ir buvo skirta 1990 metų birželio 12 dieną  priimtai Rusijos suvereniteto deklaracijai pažymėti. Žlugus Sovietų  Sąjungai ir Rusijai perėmus jos teises, dėl šventės prasmingumo kilo daug  diskusijų. 2002 metais tuometis Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas  išleido įsaką, kuriuo pakeistas šventės pavadinimas ir koncepcija – ji  tapo Laisvės, Taikos, Teisingumo švente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patriotas

Patriotas portretas
Tikras lietuvis i tokia svente net neitu! Slykstynes ir padugnes vis dar darko Lietuva!

Vilnietis

Vilnietis portretas
"vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami į vieną masiškiausių ir jau tapusią gražia miesto tradicija" Kokia čia graži miesto tradicija? Kaip išvis galima švęsti šalies šventę kuri buvo okupavusi Lietuvą, trėmusi Lietuvius ir visaip kitaip niekinusi lietuvių tautą. Kitaip tariant Lietuvos komunistų susirinkimas...

K

K portretas
Oj jus lietuviai tokie nedraugiski ir bjauri. oagakvokit savo smegenim visu pirma. Si svente rodo, jog lietuviai ir rusai gali buti draugai, koks skirtumas kas vyko anksciau ? Dabar jau kiti zmones, kiti vadovai ir kita politika... O jus kaip buvot buki taip ir liksit
VISI KOMENTARAI 4

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių