Quantcast

Vingio parke – Olimpinės dienos šventė

Birželio 20 dieną, šeštadienį, 10 val. Vilniaus Vingio parko stadione prasidės Olimpinės dienos šventė.

Renginiai vyks visą dieną – bus surengtos paplūdimio tinklinio, šaudymo iš lanko, irklavimo, orientavimosi, futbolo, krepšinio baudų ir tritaškių metimų, žolės riedulio varžybos, važiavimo dviračiu meistriškumo ir šiaurietiškojo ėjimo konkursas. Šventė laukiama ir neįgaliųjų – jiems bus surengti peilio sportinio svaidymo, smiginio ir krepšinio baudų mėtymo ir kiti turnyrai.

Olimpinės dienos sporto šventę organizuoja Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK) ir Vilniaus miesto savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyrius. Numatoma, kad olimpinės dienos sporto šventėje dalyvaus apie 3000 dalyvių.

Svarbiausi Olimpinės dienos renginiai:

12.30 val. Prie Lietuvos Karaliaus Mindaugo paminklo bus uždegama šventinė ugnis, kurią Lietuvos olimpiečiai ir jaunieji Vilniaus sporto mokymo įstaigų sportininkai estafete neš Vilniaus gatvėmis iki Vingio stadiono. Stadione gros Žemynos gimnazijos jaunimo orkestras „Jovaras“. Šventės dalyvius ir svečius sveikins LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas, Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Gintautas Babravičius.

13.00 val. Lietuvos mokinių olimpinio festivalio uždarymas ir nugalėtojų apdovanojimas.

14.00 val. Šventinė ugnis perduodama olimpiniams čempionams. Romas Ubartas uždegs šventės aukurą, Lina Kačiušytė ir Robertas Žulpa įstatys Tarptautinio olimpinio komiteto ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vėliavas į stovus.

14.00 val. – Olimpinės simbolinės mylios bėgimo, o 14.15 val. – 10 km bėgimo varžybų startas.

15.00 val. – nugalėtojų ir prizininkų apdovanojimas, šventės uždarymas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių