Quantcast

„Vilnius veža“ įsteigta, paskirtas direktorius

Vilniaus miesto savivaldybė, planuojanti užsiimti taksi verslu, nesnaudžia. Šią savaitę įvyko steigiamasis viešosios įstaigos „Vilnius veža“ susirinkimas, pasirinktas būsimas bendrovės direktorius. Juo tapo 48-erių verslininkas Rolandas Statulevičius.

Tai patvirtino „Vilniaus viešojo transporto“ direktorius Gintas Nakutis. „Darbo sutartis su direktoriumi dar nesudaryta, atlyginimas dar taip pat nenustatytas. Dar ne visos procedūros pabaigtos. Jos gali užtrukti dar maždaug mėnesį“, - kalbėjo G.Nakutis.

Paskirtasis „Vilnius veža“ direktorius pastaruoju metu privačiai konsultavo importuotojus, sudarančius sutartis su BMW ir „General Motors“ automobilių gamintojais. Anksčiau vadovavo bendrovei „Ekomobility“, ji šiuo metu yra likviduojama.

Verslininkas anksčiau portalui diena.lt tvirtino turįs viziją, kaip turėtų veikti merijos įkurta taksi bendrovė. „Būsimos pareigos būtų gana įdomios, tai būtų ir iššūkis. Kaip žinote, taksi versle yra labai atsakinga ir didelė konkurencija, taigi reikia labai daug skaidrumo, nes iki šiol, kaip aš įsivaizduoju, to labai trūko“, – dėstė verslininkas.

Pastaruosius kelerius metus R.Statulevičius vadovavo bendrovei „Ekomobility“, teikusiai dalijimosi automobiliu paslaugas „eCito“ (angl. – car sharing). Ši bendrovė taikė ir kitas inovacijas automobilių verslo srityje. Pavyzdžiui, pardavinėjo elektra varomas transporto priemones. Tačiau šiuo metu bendrovė likviduojama. Iš PVM mokėtojų ji išregistruota pernai birželį.

Be kita ko, R.Statulevičius yra ir Vilniaus Rotary klubo, kuriam priklauso taip pat A.Zuokas, Labdaros ir paramos fondo administracijos vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių