Quantcast

Vilnius – užsienio kelionių organizatorių akiratyje

Vilnius stiprina bendradarbiavimo su užsienio kelionių organizatoriais pajėgumus. Per praėjusius metus sostinėje apsilankė keli šimtai užsienio kelionių agentų, besidominčių Lietuvos sostinės įtraukimu į užsieniečių kelionių paketus.

„Nors didelė dalis turistų keliauja savarankiškai, visgi nemažai žmonių planuodami keliones kreipiasi į agentūras. Siekiame užtikrinti, kad Vilnius įsitvirtintų jų siūlomuose kelionių paketuose. Dėl to ieškome naujų kontaktų, organizuojame vis daugiau pažintinių kelionių, stengiamės gerinti profesionalų žinias apie Vilnių, – sakė sostinės turizmo ir verslo plėtros agentūros „Go Vilnius“ direktorė Inga Romanovskienė. – Naują postūmį suteikė šiemet sukurta speciali platforma turizmo profesionalams. Jos dėka Vilnių papildomai aplankė 90 kelionių profesionalų iš užsienio.“

Naujosios programos tikslas – paskatinti užsienio kelionių organizatorius savarankiškai apsilankyti Lietuvos sostinėje, pajusti miesto žavesį, tapti jo ambasadoriais ir padėti gausinti turistų srautus. Tai – specialiai turizmo profesionalams skirta platforma, padedanti jiems geriau pažinti miestą. Tokias programas taiko daugelis pasaulio miestų – Niujorkas, Kopenhaga, Berlynas ir kiti. Programa pristatyta užsienio turizmo renginiuose ir turizmo verslo žiniasklaidoje.

Kelionių organizatoriai kviečiami registruotis programoje ir nemokamai išbandyti „Vilnius Pass“ kortelę, galiojančią 72 valandas ir suteikiančią jiems nemokamą įėjimą į daugiau nei 30 Vilniaus muziejų ir lankytinų vietų, ekskursiją po Vilnių ir degustacinę vakarienę lietuviškos virtuvės restorane. Taip pat jiems suteikiama galimybė apsistoti viename miesto viešbučių už specialią kelionių agentūroms siūlomą kainą.

Vasarą startavusi programa sulaukė daugiau dėmesio nei tikėtasi. Vilniaus kvietimu apsilankyti jau susidomėjo ir programoje užsiregistravo 90 turizmo profesionalų iš Jungtinės Karalystės, Vokietijos, Šveicarijos, Brazilijos, Estijos, Latvijos, Baltarusiija, Ukrainos, Švedijos. Šios platformos dėka Vilniuje viešėjo žinomų kelionių agentūrų, tokių kaip „STA Travel' (Vokietija), „Travel Councellors“ (JK), „Kon Tiki“ (Šveicarija) ir kitų atstovai.

Be to, 2019-aisias „Go Vilnius“ kartu su partneriais organizavo aštuonias pažintines keliones, kuriose dalyvavo beveik aštuonios dešimtys turizmo operatorių iš prioritetinių turizmui šalių. Su Vilniumi išsamiai susipažino 26 turizmo agentai iš Italijos, 15 – iš Jungtinės Karalystės, 10 – iš Vokietijos, 9 – iš Lenkijos. Pradėta aktyviai dirbti su teminių kelionių organizatoriais. Gruodį Vilniuje apsilankė pirmoji piligriminių kelionių organizatorių grupė. Vizitų dalyviai buvo nustebinti aukšto lygio Vilniaus restoranų, įspūdingo istorinio senamiesčio ir geros turizmo paslaugų kokybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių