Quantcast

Vilnius švenčia gimtadienį ir skaičiuoja laiką iki 700 metų jubiliejaus

Vilniui švenčiant 699 metų gimtadienį antradienį Katedros aikštėje bus įžiebtas šviesos laikrodis, skaičiuosiantis laiką iki 700 metų jubiliejaus.

Nuo antradienio sostinė pradeda metus truksiantį jubiliejaus laukimą su šūkiu – „Vilnius: 700 metų jaunas“.

„Nors Vilniui 700 metų, jis yra veržlumo, smalsumo, kūrybos, ryžto, aistros įsikūnijimas. Ir išore, ir ypač dėl čia gyvenančių bei kuriančių įvairaus amžiaus jaunatviškų žmonių Vilnius yra 700 metų jaunumo miestas“, – sako Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Šventinių renginių akcentas bus sausio 25–30 dienomis skirtingose senamiesčio erdvėse įrengtos Vilniaus Šviesų festivalio instaliacijos, sukurtos Lietuvos ir užsienio šalių kūrėjų.

LNK reportažas:

Kalnų parko Dainų slėnyje sausio 25–27 dienomis žiūrovus pasitiks oro balionų, ugnies ir lazerių šou, savo jėgas bus galima išbandyti orientacinėse varžybose.

Vilnių su gimtadieniu specialiu šviesiniu pranešimu antradienį sveikins aukščiausias Lietuvos statinys – Vilniaus televizijos bokštas.

Nuo 18 val. iki trečiadienio 8 val. televizijos bokštas bus apšviestas raudona Vilniaus logotipo spalva. Bokšto viršutinė taurė švies balta spalva, o vakaro metu ji kas 15 minučių ims mirksėti, siųsdama šviesinį pranešimą Morzės abėcėle.

Susipažinti su renginių programa galima puslapyje www.700vilnius.lt. Gimtadieniui skirti renginiai – nemokami, tačiau dėl saugumo reikalavimų jų dalyvių skaičius gali būti ribojamas.

Vilnius, kaip miestas ir sostinė, pirmą kartą rašytiniuose šaltinuose paminėtas 1323-iųjų sausio 25-ąją Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino rašytame laiške Vakarų Europos krikščionims.

Minėtu laišku krikščionys pirkliai, kariai, amatininkai, žemdirbiai ir dvasininkai iš viso pasaulio, ypač iš Liubeko, Štralzundo, Brėmeno, Magdeburgo ir Kelno, kviesti atvykti ir apsigyventi Lietuvoje.

Tuometinis Lietuvos didysis kunigaikštis taip pat pranešė ketinantis priimti krikštą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ale kiek tu progu

Ale kiek tu progu portretas
kazkam pasivogti visu pinigus! Tai eglute,tai gimtadienis - tik spek simtus tukstanciu i kisene detis!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių