Quantcast

Vilnius sveikina daugiau kaip pusę tūkstančio abiturientų šimtukininkų

  • Teksto dydis:

Vilniaus universiteto didžiajame kieme pasveikinti Vilniaus abiturientai, išlaikę valstybinius brandos ir tarptautinio bakalaureato egzaminus ir gavę po 2 ir daugiau 100 balų įvertinimus.

Kad gautų tiek šimtukų, vilniečiams prireikė ne tik nuoseklaus darbo, išskirtinių žinių, gebėjimų, bet ir sėkmės. Vilniečių brandos atestatuose vienas ar daugiau šimtukų įrašyti net 549 abiturientams.

Šiemet išskirtinius gabumus pademonstravo ir daugiau nei du šimtukus gavo 115 abiturientų. Pernai su dviem ir daugiau šimtukų mokyklą baigė 114 abiturientų.

„Vilniaus švietimo sistemos tikslas – išugdyti kūrybingas, drąsias ir gyvenimui pasiruošusias asmenybes. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi dar viena karta absolventų, kurie parodė puikius rezultatus“, – teigė meras Remigijus Šimašius.

Gauti 96 ar 100 balų nėra didelis skirtumas – abiturientai pasirodė itin puikiai, todėl Vilnius sveikina kiekvieną ir ypač tuos, kurie šiemet nustebino patys save.

Prie puikių rezultatų prisideda ir tai, jog švietimas ir jo ateities klausimas Vilniuje –  viena prioritetinių sričių. Birželį vykusioje diskusijoje Lukiškių aikštėje su Ministerijos, Seimo, tėvų ir švietimo bendruomenės atstovais diskutuota, kaip turėtų atrodyti Vilniaus ateities mokykla, kokie uždegantys turi būti mokytojai, kokios įkvepiančios, saugios ir kūrybiškos aplinkos norėtų patys moksleiviai. Jau keletą metų sostinėje inicijuota ir sėkmingai tęsiama kūrybingumo ambasadorių programa, kuri yra vertybė ir sėkmingai skleidžiama per pavyzdžius, kaip tai veikia mokykloje. Pasak programos kūrėjų, mokytojams labiausia reikia įgalinimo, nes eksperimentuoti, išeiti iš savo disciplinos rėmų neretai būna nedrąsu. Diskusijoje reziumuota – leiskime būti čempionais, nes geras užkratas plinta.

Šiais metais 5 šimtukus gavo 1 Vilniaus miesto abiturientas iš Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazijos, 4 šimtukus gavo 15 abiturientų, 3 šimtukus – 27, 2 šimtukus – 72.

Net 17 Vilniaus mokyklų gali didžiuotis išugdžiusios abiturientus, kurie laikydami brandos egzaminus surinko du ir daugiau šimtukų: Viešoji įstaiga Šiuolaikinės mokyklos centras (4 šimtukai), Vilniaus Abraomo Kulviečio klasikinė gimnazija (1 šimtukas), Vilniaus Antakalnio gimnazija (2 šimtukai), Vilniaus Gabijos gimnazija (3 šimtukai), Vilniaus jėzuitų gimnazija (9 šimtukai), Vilniaus licėjus (35 šimtukai), Vilniaus Mykolo Biržiškos gimnazija (26 šimtukai), Vilniaus Pilaitės gimnazija (1 šimtukas),  Vilniaus Simono Daukanto gimnazija (4 šimtukai), Vilniaus Sofijos Kovalevskajos gimnazija (1 šimtukas), Vilniaus šv. Jono Pauliaus II gimnazija (3 šimtukai), Vilniaus Užupio gimnazija (1 šimtukas), Vilniaus Vasilijaus Kačialovo gimnazija (3 šimtukai), Vilniaus Vytauto Didžiojo gimnazija (3 šimtukai), Vilniaus Žemynos gimnazija (2 šimtukai), Vilniaus Žirmūnų gimnazija (16 šimtukų), Vilniaus Žvėryno gimnazija (1 šimtukas). Taip pat ir dar dvi mokyklos, iš kurių 25 abiturientai, kurie mokėsi pagal Tarptautinio bakalaureato programą.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių