Quantcast

Vilnius sukūrė platformą, leisiančią pamokas organizuoti ne mokyklos erdvėse

Vilniaus savivaldybė sukūrė platformą, suteiksiančią mokytojams galimybę pamokas vaikams organizuoti ne mokyklos erdvėse.

Specialioje interneto svetainėje vilniusyramokykla.lt šiuo metu 35 sostinės mokytojai jau įkėlė 114 pamokų, kurios gali būti organizuojamos skirtingose miesto vietose: nuo Kalvarijų turgaus, miesto gatvių iki privačių įmonių.

Jos skirtos įvairaus amžiaus moksleiviams.

„Mes norėjome atskirti mokyklą nuo pastato ir padaryti įtraukų mokymąsi, kad tos žinios lengviau sulįstų“, – žurnalistams trečiadienį sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Lietuvos sostinė prieš metus pateko tarp penkiolikos miestų, laimėjusių „Bloomberg Philantropies“ paskelbtą Pasaulinį merų iššūkį ir šiam projektui įgyvendinti gavo milijoną dolerių.

„Kol kas mikroskopinė dalelė panaudota iš to milijono, apie 50 tūkst. Bet pinigai bus naudojami ateityje, mokant mokytojams, kurie įkelia pamokas, jei atitinka tą struktūrą, nuo 100 iki 200 eurų“, – kalbėjo meras.

Pasak R. Šimašiaus, už šiuos pinigus mokykloms bus perkama ir papildoma technika, pavyzdžiui, gido įranga, kad miesto gatvėse mokytojams ir mokiniams būtų paprasčiau susikalbėti.

Galės reitinguoti

Jis teigė besitikintis, kad per metus įkeltų pamokų skaičius pasieks tūkstantį, o bent dešimtadalis pamokų Vilniuje bus surengtos ne mokyklų erdvėse, o įvairiose miesto vietose.

Miesto vadovo teigimu, nors projektas „Vilnius yra mokykla“ kol kas skirtas tik sostinei, vėliau jis galės būti pritaikytas ir kituose Lietuvos ar pasaulio miestuose.

„Tikiuosi, kad Vilnius taps edukologijos ir šiuolaikinės mokymo platformos centru pasaulyje“, – sakė R. Šimašius.

Projektą įgyvendinančios EDU Vilnius direktorė Unė Kaunaitė žurnalistams sakė, kad sistema iš esmės skirta Vilniaus mokytojams ir moksleiviams, nes į daugumą veiklų galima registruotis tik būnant miesto mokytoju.

Vis dėlto, pamokų turinys prieinamas visiems.

„Pačioje platformoje pamokas galima rasti pagal dalykus, jose yra prisegti pamokų planai, kuriais gali naudotis bet kuris žmogus, nesvarbu, ar jis iš Vilniaus, ar ne, ar mokytojas, ar ne, – sakė U. Kaunaitė. – Tačiau į pamokas, kur reikia tam tikroje vietoje rezervuotis laiką, gali patekti tik Vilniaus mokytojai.“

Į platformą pamokas gali kelti tiek mokytojai, tiek įmonės ar įstaigos, tačiau jas dar turi patvirtinti sistemos valdytojai ar mokytojai konsultantai.

U. Kaunaitės teigimu, kiekviena įkelta pamoka galės būti įvertinta ir pakomentuota kitų mokytojų.


Šiame straipsnyje: pamokosplatformamokyklos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
didins besmegeniu skaiciu !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių