Quantcast

Vilnius specialiame „FinTech“ reitinge užėmė 13 vietą

Londono finansų „smegenų centras“ „Z/Yen Group“, kas pusmetį skaičiuojantis pasaulio finansų centrų indeksą (GFCI), pirmą kartą į savo sąrašus įtraukė Vilnių ir specialiame „FinTech“ reitinge Lietuvos sostinei skyrė 13 vietą, praneša Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA). Bendrame finansų centrų indekse Vilnius reitinguojamas 66 vietoje.

Bendrame GFCI pasaulio finansų centrų indekse Vilnius užima 66-ąją vietą iš 108 indekse reitinguojamų pasaulio miestų. Lietuvos sostinė aplenkė Rygą. Vilnius taip pat pateko į 15 TOP miestų, kurių reputacija yra geresnė nei bendroji vieta indekse, ir užėmė 9 vietą.

TOP 10 geriausiais pasaulio finansų centrais tapo Niujorkas, Londonas, Tokijas, Šanchajus, Singapūras, Honkongas, Pekinas, San Franciskas, Ženeva ir Los Andželas. Pastarieji trys išstūmė iš dešimtuko Dubajų, Šendženą ir Sidnėjų.

GFCI indeksas, vertinantis finansų centrų konkurencingumą, atsižvelgia į penkias rodiklių kategorijas: verslo aplinką, finansus, infrastruktūrą, žmogiškąjį kapitalą ir reputaciją. Iš viso „Z/Yen Group“ šiemet įvertino daugiau kaip 120 miestų, bet į indeksą buvo įtraukti tik 108 miestai.

Kaunas ataskaitoje taip pat minimas pirmą kartą ir įtrauktas kaip vienas iš 12 miestų, kuris gali būti vertinamas artimoje ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių